Marc Van Ranst en ‘Casio Conny’ geven een proefles op Regina Pacis in Hove

Marc Van Ranst en ‘Casio Conny’ geven een proefles op Regina Pacis in Hove

Laatstejaars Regina Pacis krijgen proefles van bekende docenten

De laatstejaars van de Regina Pacis-school krijgen dinsdagavond les van een aantal heel bekende gezichten. Marc Van Ranst (KU Leuven) en Conny Van den Brande (Thomas More), beter gekend als ex-deelnemer van De Mol, komen een proefles geven.

Die proeflessen zijn onderdeel van de Start to Study-infoavonden. Op zo’n avond maken zesdejaars scholieren een eerste keer kennis met het hoger onderwijs. Studenten én hun ouders zijn welkom. Zo zijn ze beter geïnformeerd om een slimme keuze te maken. De leerlingen krijgen algemene uitleg over het hoger onderwijs en praktische informatie zoals studietips, kosten en huisvesting.

Ook op het programma in Hove: ​ ‘Laat je niet mollen: Conny en haar Casio to the rescue met volledige inductie.’ Conny geeft les wiskunde in de lerarenopleiding aan de Thomas More-hogeschool. Conny: “Ik wil jonge mensen warm maken voor het hoger onderwijs. En ik ga tonen dat je wiskunde op heel veel frisse en interessante manieren kan brengen.”

Ook professor Marc Van Ranst (KU Leuven) tekent present voor een korte proefles. Voor één keer hoor je hem niet over griep of corona, maar over papillomavirussen. Voor leerlingen zijn deze avonden een manier om te proeven hoe er les wordt gegeven in bijvoorbeeld een academische bachelor, een professionele bachelor of een graduaatsopleiding.

Conny: “Ik vind zo’n avonden heel tof om te doen. Het is een publiek dat ik zelf niet ken dus er is gezonde spanning. En natuurlijk ben ik blij dat de scholieren zo al eens kunnen proeven van het hoger onderwijs.”

De Start to study-infoavonden zijn een initiatief van de Associatie KU Leuven, een samenwerking tussen KU Leuven, Thomas More, UCCL, Odisee, Vives en Luca School of Arts.

Frederik Van den Bril
Frederik Van den Bril Persverantwoordelijke

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.