Mechels festival trapt academiejaar af

Boeken aan de kant, festivalbandjes rond de hand! Want op donderdag 3 oktober organiseert de Thomas More-hogeschool All for More, een gratis festival voor studenten en personeel in Mechelen. DJ's Mark With a K & MC Chucky, Laura Govaerts en Voltage draaien het academiejaar 2024-2025 stevig op gang.

Op donderdag 3 oktober om 16u00 zal de Grote Markt van Mechelen meer dan 2.500 studenten en personeelsleden doen dansen. In het hart van de stad vindt dan All for More voor de eerste keer plaats, een festival voor en door studenten. Het is het vervolg op het succesvolle Student Lift-Off. Lieselotte Heymans, diensthoofd Studentenvoorzieningen, vindt het academiejaar starten met een feest, een must:

"Het is dan ook de perfecte gelegenheid om je medestudenten of collega's in een ontspannen sfeer te leren kennen, het academiejaar feestelijk in te zetten en stiekem ook een goed excuus om het echte studeren met nog een dagje uit te stellen."

Lokaal centraal

All for More zet sterk in op samenwerkingen met lokale Mechelse partners waaronder de stad zelf. Circusatelier Circolito begeleidt de feestelijke stoet, De Planeet stelt er een enorm springkasteel op en voor de hongerige feestgangers zorgt Kingslize voor verse pizza's. Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest, en Rina Rabau, schepen van onderwijs, reageerden meteen enthousiast op de vraag om het event terug op de Grote Markt te organiseren:

“De Thomas More-studenten zijn voor ons ook Mechelaars, voor wie de stad een warme en bruisende thuis is. Als stadsbestuur verwelkomen we hen daarom graag in het hart van onze stad. Zo kunnen ze het nieuwe jaar aftrappen met zicht op onze Sint-Romboutstoren. De studenten ontdekken ook meteen onze lokale handel en culturele hotspots. Niet alleen nu, maar hopelijk ook doorheen het jaar.”

Beats, bites en Belgische friet

Ook de muzikale line-up is sterk. Headliner is DJ Mark with a K & MC Chucky die zijn DJ-carrière startte in de legendarische Belgische club Highstreet en de Grote Markt op zijn kop zal zetten. Daarnaast zullen ook top-DJ's Voltage, Laura Govaerts en Sven & Clé hun beats door de boxen doen knallen. Nog op de affiche: gratis frietjes en pizza tussen 17u00 en 20u00. All for More is dus een feest voor alle zintuigen.

Meer dan muziek

Naast de beats & bites en de lokale verankering is All for More vooral ook een community-verhaal. Zo is er bijvoorbeeld de wedstrijd tussen opleidingen. Studenten kunnen bij verschillende kraampjes hun vaardigheden testen en proberen de hoogste score te behalen. Een groot led-scherm naast het hoofdpodium houdt de tussenstand bij, wat voor spanning en betrokkenheid zal zorgen. De winnende unit krijgt de felbegeerde All for More wisselbeker - een uniek kunstwerk, speciaal ontworpen door de opleiding Interieur, design & architectuur. Bovendien nemen medewerkers van verschillende units bardiensten voor hun rekening om hun studenten een warm welkom te geven. Heymans:

"We hopen dat studenten en collega's van verschillende opleidingen elkaar echt zullen leren kennen en waarderen. Daarom hebben we naast de muziek ook activiteiten bedacht die samenwerking en een gezonde competitiegeest stimuleren. Trouwens, of je nu komt voor de muziek, de gezelligheid of gewoon om je medestudenten te ontmoeten: we willen iedereen sterk doen starten."

Praktische info

  • Donderdag 3 oktober 2024
  • 16u00 – 23u00
  • Adres: Grote Markt, 2800 Mechelen
  • Voor studenten en personeel van Thomas More
  • Afterparty in De Planeet

Lieselotte Heymans

Diensthoofd Studentenvoorzieningen, Thomas More

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.