Media-opleidingen Thomas More openen met college van Steven Van Gucht

Media-opleidingen Thomas More openen met college van Steven Van Gucht

Campus De Ham, Mechelen, woensdag 28 september, 18 uur

De communicatie- en mediaopleidingen van Thomas More op Campus De Ham in Mechelen openen op woensdag 28 september het nieuwe academiejaar met een gastcollege van de bekende viroloog professor Steven Van Gucht over crisiscommunicatie en meer bepaald over het belang van vertrouwen. De professor, die het woord voerde voor Sciensano en de federale regering tijdens de coronacrisis, ontving in 2020 ook de Wablieft-prijs, die elk jaar een spreker of een organisatie beloont die duidelijke taal gebruikt. In juni, op de Nacht van de Woordvoerder, werd Steven nog verkozen tot de expert die het best het woord voert.

 

Eén ding staat vast: efficiënte communicatie kan levens redden en het belang ervan is niet te onderschatten. De woordvoerder die ons vastberaden en rustig, door de coronacrisis loodste ​ is dus de ideale persoon om bij de eerste 'normale start' ​ van een academiejaar na de pandemie, communicatie- en mediastudenten te inspireren.

'Communiceren en informeren is één van de belangrijkste interventies in het beheer van een pandemie', zegt Steven Van Gucht hierover zelf. 'Als federaal woordvoerder in verband met de COVID-19 pandemie moest ik voortdurend schipperen tussen mijn rol als wetenschapper, adviseur en communicator. Verschillende rollen die deels overlapten, maar ook belangrijke verschillen en nuances kenden. Communicatie en vertrouwen zijn cruciaal in het beheer van een crisis. In dit gastcollege wil ik graag enkele ervaringen en leerpunten delen en ingaan op vragen van de studenten.'

De media- en communicatieopleidingen van Thomas More zitten weer in de lift. Ze trekken opvallend meer nieuwe studenten aan dan vorig jaar.

Praktisch

Openingscollege Mediaschool

  • Communicatie en vertrouwen in tijden van crisis, een zaak van levensbelang
  • door Prof. Dr. Steven Van Gucht
  • Woensdag 28 september 2022, 18 uur
  • Campus De Ham Mechelen, Mediaforum

Meer informatie

Tom Van De Vreken
​+32 475 964 181

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.