Meester in didactiek

Meester in didactiek

Antwerpen vrijdag 26 mei | Conferentie beroepsvereniging voor lerarenopleiders focust op kwaliteitsvol lesgeven

Kwaliteit van het onderwijs is vandaag een ‘hot topic’. De leraar is de figuur die het meest bepalend is voor die kwaliteit. De jaarlijkse conferentie van de Vereniging van Lerarenopleiders Vlaanderen (Velov) zoomt in op de kern van de lerarenopleiding: het verwerven van de juiste didactische competenties om kwaliteitsvol onderwijs voor elke leerling te bieden. Velov organiseert de conferentie samen met de lerarenopleidingen en het Expertisecentrum voor Effectief Leren van Thomas More.

Co-voorzitter Velov Johan De Wilde (Odisee hogeschool): 'Als lerarenopleidingen voelen we ons zeer verantwoordelijk voor de kwaliteit van de leraren en bij uitbreiding van het Vlaamse onderwijs. De keuze om ons als beroepsgroep te bezinnen over kwaliteitsvolle didactiek en de startbekwaamheid van startende leraren is dan ook niet toevallig.'

Een nieuwe curriculum?

Op deze conferentie deelt onderwijsexpert Tim Surma (Expertisecentrum voor Effectief Leren, Thomas More) nieuwe inzichten over het belang van kennis en geheugen voor het leren. Erik Meester (Radboud Universiteit Nijmegen) prikkelt in zijn keynote met de vraag of het curriculum van de lerarenopleidingen moet wordt bijgesteld, en zo ja, hoe dan?

Daarnaast zijn er meer dan 80 sessies waarin lerarenopleiders onderzoek of goede praktijken presenteren en ervaringen uitwisselen.

Co-voorzitter Velov Els Tanghe (UAntwerpen): 'Door over de instellingen heen bruggen te bouwen zetten we samen onze schouders onder dat kwaliteitsdoel.'


Praktisch

Conferentie Meester in didactiek

  • Antwerpen, 26 mei 2023, Campus St.-Andries Thomas More, St.-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen
  • Klik hier voor het programma van de conferentie

 

Contact

Johan De Wilde, +32 0492 72 17 18
johan.dewilde@odisee.be

 

Organisatie

Vereniging van Lerarenopleiders Vlaanderen (Velov) & Thomas More Expertisecentrum voor Effectief Leren

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.