Meester MOEV serveert een sportsnack

Meester MOEV serveert een sportsnack

Een extra uurtje sport na school

Sinds 13 februari kunnen leerlingen van het lager onderwijs in Turnhout op donderdag genieten van een Sportsnack (Sportief Naschools voor Actieve Kids). Tien weken lang gaan de kinderen na schooltijd in de sportzaal van de eigen school aan de slag onder begeleiding van studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van de Thomas More-hogeschool. Zij zorgen voor een uurtje bewegen met een hoog fungehalte.

 

Plezant bewegen, ook na schooltijd

Heel wat kinderen van de lagere school maken gebruik van de naschoolse opvang. Die opvang leent zich uitstekend voor een extra uurtje sport en bewegen. De bewegingstijd die kinderen op school krijgen, volstaan immers niet. Het is belangrijk dat kinderen ook na de lessen op een toffe en ontspannende manier actief blijven. En dat kan met een Sportsnack; leuke activiteiten die inzetten op de ontwikkeling van kinderen met een aanbod van breedmotorische vaardigheden. De Sportsnack is niet alleen bedoeld voor de kinderen die al in de nabewaking blijven. Alle kinderen die willen genieten van extra beweging zijn welkom.

De Sportsnacks worden aangeboden in sportzaal van de eigen school. Studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Thomas More vangen hen op en houden hen een uurtje plezant in beweging.

 

 

Sportsnacks in Turnhout

Zes scholen in Turnhout serveren sinds 13 februari een wekelijkse sportsnack. De basisscholen werken hiervoor samen met MOEV, Sport Vlaanderen, de Stad Turnhout en de Thomas More-hogeschool. Tien donderdagen op rij worden kinderen die in de naschoolse opvang blijven, maar ook andere kinderen die graag een uurtje sporten op sleeptouw genomen door twee of drie studenten. De ouders van de kinderen betalen een kleine bijdrage, dezelfde prijs als die van de naschoolse opvang.

Het stadsbestuur van Turnhout zet sterk in op gezondheid en bewegen. Samen met Moev zorgt de Sportdienst van de Stad ervoor dat kinderen, die een UIT-pas met korting hebben, maar vier euro betalen voor tien Sportsnacks i.p.v. twintig euro.

 

Praktisch

  • Meester MOEV serveert een sportsnack | Persmoment
  • Donderdag 05 maart 2020 om 15.30 uur
  • De pers is welkom in de turnzaal van het Sint-Jozefcollege, Pieter De Nefstraat 4 in Turnhout

Meer info

  • Bernadette Plaetinck | Thomas More, Campus Turnhout | 0497 03 98 96
  • Paul Embrechts | MOEV, Sport Vlaanderen | 0497 50 66 02
Bernadette Plaetinck Campus Turnhout, Thomas More

 

 

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.