Na een halve eeuw terug op de verpleegsterschool

Na een halve eeuw terug op de verpleegsterschool

19 ex-studenten bezoeken Campus Lier voor het eerst in 50 jaar

Op 8 september verwelkomen de opleidingen Verpleegkunde en Vroedkunde van Thomas More in Lier 19 alumni van de voormalige opleidingen algemene verpleegkunde, kinderverpleegkunde, vroedkunde en sociale verpleegkunde. Ze zijn dit en volgend jaar exact 50 jaar afgestudeerd. Uiteraard is er in een halve eeuw veel veranderd, zowel in het vak als in de opleiding. Wat zullen de alumni nog herkennen en hoe staan zij tegenover simulatieonderwijs en robots?

Het initiatief voor dit toch wel uniek geleid bezoek aan de campus komt van Maria Pelgroms, oud-student én oud-docent van de campus, in die tijd nog het Sint-Aloysiusinstituut.

Oog in oog met de robots

Op het programma staat een rondleiding op de campus en door de vaardigheidslokalen. Nadien ontmoeten zij de 50 jaar jongere versies van henzelf tijdens een interactieve sessie met de verpleegrobot en een scenariotraining. Na een korte kennismaking met bevallingsrobot Victoria en een demonstratie van de hoogtechnologische babyrobot Danny zijn ze weer helemaal mee en is het tijd voor een glaasje tussen de museumkasten, waarin de verpleegkundige en vroedkundige hulpmiddelen van lang geleden tentoongesteld staan …

De pers is van harte welkom op Thomas More, Campus Lier, Antwerpsestraat 99, 2500 Lier op vrijdag 8 september, vanaf 10.30 uur.

Meer informatie

Sanne Molenberghs
​0475 27 45 15
sanne.molenberghs@thomasmore.be

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.