Nieuw hoofdstuk voor docAtlas

Vrijdag gingen de deuren van docAtlas officieel open, het kenniscentrum over taal, welbevinden en burgerschap op Campus Sint-Andries. Dat werd begin vorig jaar overgenomen van de Provincie Antwerpen door Thomas More. In de verhuisdozen: een indrukwekkende collectie van meer dan 35.000 leermiddelen en veelzijdige vormingsmomenten. "Een pedagogisch paradijs."

Elf maanden geleden kondigde Thomas More aan ze docAtlas overnam van de Provincie Antwerpen. DocAtlas is een kenniscentrum gericht op taal, welbevinden en burgerschap in Antwerpen én Turnhout. De missie? Gelijke kansen voor iedereen, van kinderen tot volwassenen, door middel van een kwalitatieve collectie en veelzijdige vormingsmomenten. Met diversiteit als rode draad. Stijn Coenen, algemeen directeur van de hogeschool:

"We vonden het onze maatschappelijke taak om de missie van docAtlas te ondersteunen en mee uit te dragen. De integratie versterkt ons engagement voor inclusief en innovatief onderwijs."

Resultaten in korte tijd

Ondanks de recente verhuis kan docAtlas al indrukwekkende cijfers voorleggen:

  • 291 actieve gebruikers sinds augustus
  • 275 nieuwe items voor de collectie
  • 71 nieuwe leden en 1890 uitleningen in augustus en september
  • 21 ontmoetingsactiviteiten of rondleidingen gepland of uitgevoerd
  • 4400 volgers op Facebook en 1900 op Pinterest

Toekomstvisie

De integratie van docAtlas in Thomas More opent nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling. Het centrum zal nauw samenwerken met opleidingen die een praktijkgericht zorg- en welzijnsaanbod bieden, wat de maatschappelijke impact verder zal vergroten. Coenen:

"We voelen hier een sterke vibe en hebben er alle vertrouwen in dat docAtlas onder de vleugels van Thomas More zal blijven groeien en innoveren."

Download alle beelden in hoge resolutie

Marjolein Noé

Projectleider docAtlas, Thomas More

 

Hannelore Van Hove

Persverantwoordelijke, Thomas More-hogeschool

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.