Op de bus voor bus-iness

Op de bus voor bus-iness

Thomas More-studenten krijgen les op een bijzondere bus.

De LabOdoo-bus houdt deze week halt op de Thomas More-campussen van Mechelen en Antwerpen. Het voertuig is ingericht als educatief labo waarin graduaatsstudenten van Thomas More op een innovatieve manier kennis zullen maken met het bedrijfsleven.

LabOdoo is een educatief concept van ontwikkelaar Odoo. Het idee is dat de studenten hun eigen virtueel bedrijf zullen leiden, met de bus als werkomgeving. Ze kruipen er in de huid van medewerkers van drie verschillende afdelingen. Met als extra uitdaging: een challenge die ze binnen het kwartier moeten oplossen. Zo doen ze unieke praktische vaardigheden en ervaringen op. Het is een atypische manier van lesgeven om studenten uit de graduaatssopleidingen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Docent Marjan De Muynck:

"Binnen onze graduaten staat praktijkgericht leren centraal. Studenten spenderen maar liefst één derde van hun studietijd op hun werkplek en in talent labs; labo's waar we het bedrijfsleven simuleren. De LabOdoo-bus is een mooie aanvulling om praktijkervaring op te doen."

Ook de graduaatsstudenten zelf zien veel potentieel in deze bijzondere aanpak. Student Winkelmanagement:

"Dankzij zulke labo's kunnen we verkoopgesprekken inoefenen en verbeteren om later concreet toe te passen tijdens het werkplekleren."

Vandaag (12 februari) vind je de LabOdoo-bus nog tot 12.15 u. op het Asiadok in Antwerpen. Op woensdag 14 februari rijdt hij door naar Mechelen. Daar staat hij van 9.00 tot 15.30 u. geparkeerd op het Douaneplein.

Marjan De Muynck Opleidingscoördinator Winkelmanagement, Thomas More-hogeschool

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.