Op dienstreis naar Ethiopië en Kenia

Op dienstreis naar Ethiopië en Kenia

Thomas More zet zich via internationale samenwerkingen in voor vredesopbouw en globale duurzame ontwikkeling.

Van 5 tot 9 februari loopt de Global Engagement Mission in Ethiopië en Kenia. Een dienstreis voor algemeen directeur van Thomas More Stijn Coenen om te peilen naar de bestaande samenwerking tussen Vlaamse, Ethiopische en Keniaanse universiteiten. Want wat is de impact van de coronamaatregelen en hoe kunnen deze relaties opnieuw versterkt worden? ​ ​

Eerst reist Stijn Coenen naar Ethiopië voor een driedaagse. Van 8 tot 9 februari trekt hij naar Kenia. Op de agenda: ontmoetingen met het Ministerie van Onderwijs, contacten met Belgische ambassadeurs en bezoeken aan prominente partneruniversiteiten zoals die van Addis Abeba, Mekelle en Nairobi.

Coenen is er niet alleen in de hoedanigheid van directeur van Thomas More, maar ook als bestuurslid van VLIR-UOS. Dat is het toonaangevende platform dat samenwerkingen tussen universiteiten en hogescholen steunt in zowel Vlaanderen als in het Globale Zuiden. Met middelen van de federale overheid gaat het op zoek naar innovatieve oplossingen voor globale, maar ook lokale uitdagingen. De dienstreis is dus niet alleen waardevol voor de hogeschool. De academische en onderzoekspartnerschappen dragen ook bij tot het herstel van vrede van zowel de partnerinstellingen in het Zuiden als in Vlaanderen. ​

Bovendien zal Coenen in Ethiopië VLIR-UOS vertegenwoordigen tijdens een bijzondere EU-dienstreis daar. Onder leiding van België zitten op dit moment vertegenwoordigers van verschillende EU-lidstaten in Addis Abeba. Daar ligt het hoofdkantoor van de Afrikaanse Unie. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez leidt het bezoek. Hiermee wil ze de samenwerking tussen de Europese Unie en Afrikaanse Unie versterken op vlak van gezondheid. Stijn Coenen zal er in naam van Thomas More en van VLIR-UOS het belang van internationale samenwerkingen in de academische wereld onderstrepen met het oog op globale duurzame ontwikkeling.

Stijn Coenen
Stijn Coenen Algemeen directeur, Thomas More-hogeschool

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.