Op wereldreis met studenten Interactive Multimedia Design

Op wereldreis met studenten Interactive Multimedia Design

The word is out and so are we: out of office.

Op woensdag 17 juni zijn onze studenten van het laatste jaar Interactive Multimedia Design (IMD) er even niet. Dan trekken ze eropuit naar nog onbekende bestemmingen. Met in hun zog een bende nieuwsgierige medereizigers. Van cocktails drinken onder de Caraïbische zon tot kajakken doorheen heel Amerika. En dat allemaal op één avond.

Designosource is het inhouse online agency van Thomas More-hogeschool dat gerund wordt door dertien laatstejaarsstudenten IMD. Ze ontwikkelen er apps, interfaces, websites, virtual-reality-oplossingen en andere digitale producten voor échte klanten.

Een jaar hard werken eindigt traditiegetrouw met de Designoshow: een slotspektakel waarin de strafste projecten van Designosource worden voorgesteld in een uniek kader. Zo waren in het verleden de Stadsschouwburg en het Cultuurcentrum in Mechelen al het toneel van het spektakel.

The show must go on.

Door COVID-19 werden de studenten gedwongen hun toevlucht te nemen tot een ander format. En dus gaat de Designoshow dit jaar live op Facebook. Op één avond reizen de studenten samen met het publiek de wereld rond. Zo kom je als 'reiziger' te weten met welke klanten ze in zee gingen en hoe ze deze projecten aangepakt hebben. Daarnaast maken ze ook een kleine omweg langs enkele andere avonturen die ze dit jaar beleefden. Heb je geen Facebook? Geen probleem, je kan ook perfect deelnemen zonder account.

Story image

As seen on Netflix.

Belangrijk detail: door middel van interactieve polls en live vragen beslist je als kijker zelf hoe de avond exact verloopt! Gaat de reis per vliegtuig of per bus? Richting de zon of toch eerder naar het hoge noorden? Afhankelijk van het antwoord gaat de show in een bepaalde richting verder. De studenten haalden hun mosterd bij de legendarische interactieve aflevering van Black Mirror: Bandersnatch.

Onze dertien studenten worden gecoacht door vier docenten naast de zijlijn. Allemaal zijn ze licht zenuwachtig, maar vol energie, om van de avond een succes te maken!

Micheline Van Looveren Studente Designosource
Wannes Vandael Student Designosource
Nadine Vanesch
Nadine Vanesch Begeleidend docente

 

 

 

 

 

 

 

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.