Over mondmaskers en handschoenen

Over mondmaskers en handschoenen

En hoe ze correct gebruiken - tips uit de opleiding Verpleegkunde

Mondmaskers en handschoenen worden veel gedragen in deze coronatijden. Dat is meestal overbodig en ze worden ook dikwijls fout gebruikt. Hoe trek je op een veilige manier handschoenen aan én ook weer uit? Hoe zet je een mondmasker correct op je gezicht? En hoe haal je het later veilig weer weg? Docenten van onze opleiding Verpleegkunde in Mechelen maakten een duidelijk instructiefilmpje en verspreiden het via de social media.

Je ziet meer en meer mensen op straat of in de supermarkt rondlopen met een mondmasker op en handschoenen aan. De docenten Verpleegkunde benadrukken dat dit NIET nodig is: afstand houden en de handen grondig wassen met water en zeep na het bezoek aan de supermarkt, volstaan als hygiënische maatregelen. Men kan dit niet genoeg benadrukken. Als mensen met niet-gewassen handen aan hun mondmasker prutsen of het op- en afzetten, lopen ze zelfs meer risico om besmet te worden.

Wil je toch een mondmasker en/of handschoenen dragen, dan is het belangrijk om ze op een correcte manier aan en uit te doen. Doe je dat niet, dan werk je besmetting eerder in de hand dan dat je ze voorkomt. Het instructiefilmpje toont laagdrempelig en duidelijk hoe je dit aanpakt.

Meer informatie

Onze professionals staan klaar om het hanteren van mondmaskers en handschoenen op een laagdrempelige manier uit te leggen.

Lien Proost
Lien Proost docente microbiologie

In de pers:

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.