Petra De Sutter geeft gastcollege over mensenrechten

17 oktober - Mechelen - Vicepremier zoekt interactie met studenten

In het kader van More Seminars ontvangt de Thomas More-hogeschool op maandag 17 oktober niemand minder dan vicepremier Petra de Sutter. De minister die zoals bekend een voorvechtster is van mensenrechten, wil met de studenten in debat gaan over fundamentele rechten en vrijheden die wereldwijd onder druk staan.

Never again, plus jamais... Met deze woorden eindigde de tweede wereldoorlog. Mensenrechtenorganisaties zagen het licht. Fundamentele rechten en vrijheden werden stap voor stap verworden. Vandaag staan deze rechten onder druk door polarisatie, dictatoriale neigingen en een wereldwijd klimaat van angst. Niet alleen ver weg maar ook in landen die onze Westerse waarden delen, zien we dat sommige rechten systematisch worden uitgehold.

Petra De Sutter - Foto Jesse De Meulenaere
Petra De Sutter - Foto Jesse De Meulenaere

Minister Petra De Sutter zal het in dit seminarie meer bepaald hebben over LGBTQI+-rechten, over reproductieve rechten en over de Raad van Europa. De minister vroeg expliciet naar een kleiner seminarie om meer tijd over te houden om op vragen uit het publiek te kunnen antwoorden.

https://www.thomasmore.be/en/agenda/democracy-and-human-rights-vigilance-courage-and-solidarity-deputy-prime-minister-petra-de

 

Praktisch

Seminarie vicepremier Petra De Sutter

Thomas More - ​ Campus De Ham
​Aula Hanswijk
​ma. 17 oktober - 18.15-20.00 u.

Na de lezing is er een receptie in het Mediaforum.

Meer informatie

Reynout De Bleser

reynout.debleser@thomasmore.be

+32 (0) 498 80 19 18

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.