Radio maken tegen pesten

Radio maken tegen pesten

Rob en Marie maken radio op Sint-Jozefinstituut voor slotshow Week tegen Pesten

Studenten Rob en Marie maakten voor hun bachelorproef Toegepaste Audiovisuele Communicatie radio op het Sint-Jozefinstituut in Kontich. Ze presenteerden er een gevarieerde slotshow van de Week tegen Pesten. Het project verliep in samenwerking met Kies Kleur tegen Pesten.

Naar aanleiding van de jaarlijkse Vlaamse Week tegen Pesten bedachten Rob Van Dyck en Marie Lambaerts een leuk initiatief om deze week af te sluiten. Tijdens de radio-uitzending kwamen er experten aan het woord van onder andere het online jongerenplatform WATWAT. En er kwamen gasten langs met toffe babbels en oprechte getuigenissen.

Sint-Jozefinstituut

De keuze voor deze school was niet willekeurig. Het Sint-Jozefinstituut hanteert een gedegen pestbeleid. Deze school werd ook goedgekeurd door het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Het is een diverse school met een breed aanbod. Rob en Marie kozen voor een school, maar zien het ook breder. “Pesten is een problematiek die niet enkel in de scholen aanwezig is, ook in jeugdbewegingen en sportclubs is er sprake van pesterijen”, luidt het bij de twee studenten.

Pesten stop je niet alleen

Dit jaar luidt het motto van De Week tegen Pesten: 'Pesten stop je niet alleen'. ​ Rob en Marie mikten dus niet alleen op interactie met de leerlingen van het Sint–Jozefinstituut, maar ze betrokken zoveel mogelijk mensen bij hun project, ook leerkrachten, gasten enzovoort.

Stip It Challenge

In de aanloop naar de week tegen pesten liep de Stip It Challenge. Een wedstrijd waar alle scholen, jeugdbewegingen en sportclubs aan konden deelnemen. Tijdens het radioprogramma van Studio Step Up werden ook de winnaars van het mooie prijzenpakket aangekondigd.

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.