Roemeense ambassadeur bezoekt Campus Geel

Roemeense ambassadeur bezoekt Campus Geel

Samenwerking met Thomas More op programma

Op donderdag 8 oktober krijgt Campus Geel hoog bezoek. De Roemeense ambassadeur Andreea Pasternac maakt tijdens haar visite aan de stad Geel tijd vrij om kennis te maken met de hogeschool en de internationale samenwerking met haar land te bespreken. De opleidingen Sociaal Werk Geel en Verpleegkunde - Vroedkunde Turnhout organiseren in ​ samenwerking met Adoptiedorpen Roemenië jaarlijks o.a. een tiendaagse, intense inleefreis ​ die de studenten langs een aantal sociale voorzieningen en zorginstellingen van haar land voert.

Vorig jaar ontving Jozef Goebels als voorzitter van ADR-Vlaanderen een onderscheiding in de Roemeense ambassade als erkenning voor de jarenlange inspanning van de organisatie om de situatie van de gezondheidszorg in Roemenië te helpen verbeteren. Jozef Goebels is een vaste gast op de internationale dagen van Thomas More waar hij de werking van ADR-Vlaanderen en Ton (The Open Network) aan de studenten presenteert.

'Samen met collega Ria Bruijn van de zorgopleidingen in Turnhout rekruteren we elk jaar een 10-tal studenten in het kader van een intensief programma', zegt Filip Bode van Sociaal Werk. Naast een aantal opdrachten die de studenten krijgen, staat vooral een inleefreis van tien dagen centraal waar we ziekenhuizen, universiteiten, verzorgingsinstellingen, sociale organisaties, overheidsdiensten en zo meer bezoeken. Zo ontwikkelen onze studenten een aantal internationale competenties.' De inleefreis gebeurt in nauwe samenwerking met ADR-Vlaanderen.

De opleidingen Sociaal Werk, Verpleegkunde en Vroedkunde sturen jaarlijks ook verschillende stagiairs naar Roemenië.


 

Programma

Donderdag ​ 8 oktober, 2020 - ​ Campus Geel, F103

12.00: Stijn Coenen, welkom

12.05: Els Van Weert, Thomas More

12.20: Filip Bode, Intensive Programme Social Inclusion and Elderly

12.40: Sofie Mols, New: Degree Programmes Applied Computer Sciences and Orthopaedic Technology

 Deelnemers 

Andreea Pastarnac, ambassadeur Roemenië; Roxana Banu, diplomatiek raadgever
​Vera Celis, burgemeester Geel
​Jozef Goebels, vooritter Roemeniëkomitee, ADR-Vlaanderen, TON

Voor Thomas More o.a. : Stijn Coenen, algemeen directeur; Thomas More, Els Van Weert, regiodirecteur Thomas More Kempen, Carl Foulon, unitmanager; Sofie Mols, Internationaal coördinator

 

Filip Bode Docent Sociaal Werk, Thomas More
Ria Bruijn Docent Verpleegkunde, Thomas More

 

Over Thomas More News

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent van de provincie Antwerpen. Thomas More is een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Thomas More News
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen