Runner's High brengt opnieuw duizenden leerlingen op de been in Turnhout

Runner's High brengt opnieuw duizenden leerlingen op de been in Turnhout

Loopevenement voor scholieren georganiseerd door Thomas More is 'de grootste test lichamelijke opvoeding van Vlaanderen'

Op donderdag 26 oktober gaan meer dan 3.200 leerlingen van de derde graad secundair onderwijs op zoek naar hun 'runner’s high', hun loopkick, tijdens een run van vijf of tien kilometer. Dit groots opgezette sportevent in festivalsfeer is een initiatief van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout. Het event is toe aan zijn 2e editie.

Runner’s High is een concept van en door studenten van de Thomas More-hogeschool. Begeleid door hun docententeam bepalen zij de invulling van dit nieuwe evenement.

'Scholieren beleven een L.O.-test als nooit tevoren op een uniek sportevent’ - Inge Lauwers, hoofd sportopleidingen Thomas More Turnhout

Een opzwepende en leuke test lichamelijke opvoeding

'De klassieke L.O.-tests zijn niet voor iedere leerling een pretje', zegt het hoofd van de sportopleidingen in Turnhout, Inge Lauwers. 'Het is voor veel leerlingen te saai en de motivatie is vaak ver zoek. Onze studenten maken van deze test een opzwepend sportevent met een plezant en interactief voortraject waarbij de focus op beweging, gezonde voeding en praktische tips en tricks ligt.'

​Er zijn voor deze editie meer dan 3.200 leerlingen ingeschreven. Opvallend daarbij is dat ze niet alleen uit Turnhout komen, maar uit de brede regio.

Trainingsschema's op maat

'We willen met Runner's High' een formule aanbieden die alle leerlingen kan motiveren om mee te doen', zegt Inge Lauwers. 'Het is een uniek concept om wandelen, joggen of lopen echt haalbaar en leuk te maken.'

"Runner's High is volledig inclusief en neemt leerlingen van elk niveau en met elke beperking mee op. Elke deelnemer zal professioneel ondersteund worden zodat elk zijn eigen doelen kan halen en grenzen kan verleggen." - Joeri Verellen, docent

'Daarvoor hebben we een realistisch traject opgesteld waarmee leraren lichamelijke opvoeding en hun leerlingen aan slag kunnen. We bieden onder andere een set trainingsschema's waarin iedereen, ongeacht zijn of haar niveau, een passende uitdaging vindt.'

Hoog in bomen, op het water en al dansend

Tijdens het lopen voorzien de studenten entertainment en aanmoediging voor de scholieren. Ze supporteren langs het parcours hoog in bomen, op het water en al dansend.

Het hele evenement is opgezet als een heus sportfestival. Voor en na het lopen zorgen dj's voor ambiance en opzwepende muziek.

Er is ook heel wat fijne randanimatie voorzien. Het belooft dus een sportieve, gezonde en geanimeerde middag te worden.

Programma

www.runnershighschool.be

12u30 – Start event ​ + aankomst scholen Warandeplein

13u30 – Opwarming + muziek (DJ)

14u00 – Startschot loopevent 5 en 10 km (3km wandelen voor geblesseerden)

15u00 – Start sportfestival met dj's en randanimatie

16u00 – Einde event

Pers

Journalisten zijn van harte welkom om als VIP het event bij te wonen. Tijdens deze dag hebben jullie full access op het evenement en krijgen jullie een hapje en een drankje op de VIP-stage. 

Het is ook mogelijk om met docenten en studenten van Thomas More te spreken. Graag vooraf een seintje als je komt.

Waar? Aan de start en finish op het Warandeplein in Turnhout

(Parking mogelijk in ondergrondse parking Warande)

Contact

Inge Lauwers
Inge Lauwers Hoofd Sportopleidingen Thomas More Turnhout
Frederik Van den Bril
Frederik Van den Bril Persverantwoordelijke

 

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.