Stagiairs verpleegkunde ingezet bij griepvaccinaties

Stagiairs verpleegkunde ingezet bij griepvaccinaties

Verpleegkundestudenten helpen druk op zorginstellingen te verlichten

Nu het alle hens aan dek is in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen om de tweede coronagolf op te vangen, is alle hulp die de druk kan verlichten welkom. Ook de stages van verpleegkundestudenten kunnen daarin een rol spelen. Zo heeft de Thomas More-opleiding Verpleegkunde in Lier in samenwerking met de huisartsenkring Pallieterland zijn diensten aangeboden aan de eerstelijnsgezondheidszorg in de regio om griepvaccinaties toe te dienen. In de huidige stageperiode, die nog toe 22 november loopt, zijn al verschillende tweedejaars actief in vier zorginstellingen. In het Heilig Hart-ziekenhuis van Lier helpen stagestudenten bij preoperatieve screenings en maken zo handen vrij voor de zorg.

'We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen', zegt stagecoördinator Peter Vervoort, ​ 'om de druk op het de zorginstellingen in onze regio te verlichten. Door Covid-19 is de werkdruk daar bijzonder groot en alle kleine beetjes helpen. Door studenten in te schakelen voor de jaarlijks griepvaccinaties kan de zorg op deze diensten verder blijven lopen. Zo ondersteunen we momenteel zowel huisartsen als woonzorgcentra.'

Preoperatieve screenings

Ook in het Heilig-Hartziekenhuis van Lier worden stagestudenten ingeschakeld in de wiscontainer van het ziekenhuis. Ze helpen bij de preoperatieve screenings, want ook die patiënten moeten een test ondergaan.

'Door het ondersteunen van deze preoperatieve voorbereidingen, komt er in het ziekenhuis personeelscapaciteit vrij voor de Covid-zorg', zegt Peter Vervoort. 'Ook hier zijn tweedejaars gestart, maar in de stageperiode van november-december zullen we ook derdejaarsstudenten verpleegkunde inschakelen.'

'Thomas More werkt al jaren nauw samen met het Heilig Hart-ziekenhuis in Lier', zegt Vervoort. 'In deze crisisperiode willen we ​ het ziekenhuis ondersteunen waar nodig. Ook het Sint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde (SAL) biedt trouwens stagestudenten aan voor het uitvoeren van preoperatieve screenings. Dit is echt wel een mooi voorbeeld is van de symbiose tussen de Lierse zorgscholen en het Heilig-Hartziekenhuis Lier. 'Samen sterk', zeg maar.

Ook in de regio's Mechelen en Turnhout zijn verpleegkundestudenten van Thomas More als stagiair actief in de plaatselijke triagecentra.

Meer informatie

Peter Vervoort Stagecoördinator Verpleegkunde Campus Lier, Thomas More

 

 

Campus Lier
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.