Stijn Coenen is de nieuwe algemeen directeur van de Thomas More-hogeschool

Persbericht | 2 juli 2020

Stijn Coenen is de nieuwe algemeen directeur van Thomas More. Dat maakte de raad van bestuur zopas bekend aan alle personeelsleden en studenten. Stijn Coenen volgt Machteld Verbruggen op, die in december vorig jaar haar functie neerlegde. Met Coenen kiest het bestuur voor iemand die de hogeschool goed kent en staat voor vernieuwend leiderschap en innovatie.

Stijn Coenen (42, Lier) is pedagoog van opleiding. Na zijn studies leidde hij lange tijd de dienst internationalisering in de Katholieke Hogeschool Mechelen, voorloper van Thomas More. Na een intermezzo bij de stad Lier keerde hij in 2013 terug naar Thomas More, eerst als opleidingshoofd Bedrijfsmanagement, daarna als drijvende kracht van projecten rond innovatie, creativiteit en ondernemerschap in de Kempen.

Ludo Lauwers, voorzitter van Thomas More: 'Met Stijn Coenen kiest het bestuur resoluut voor iemand die de hogeschool goed kent en die vernieuwend leiderschap toont. Stijn stimuleert en verpersoonlijkt innovatie en ondernemerschap, twee zaken die in het hoger onderwijs de komende jaren het verschil zullen maken.'

Stijn Coenen
Stijn Coenen

Stijn Coenen: 'Zowel binnen, als buiten onze hogeschool zie ik enorme kansen. Ik wil graag de juiste impulsen geven om die te benutten. Met de kracht van de Thomas More-community en ons groeiende netwerk wil ik ons team van topdocenten en onze studenten alle kansen geven om zich te ontwikkelen.'

De voorbije maanden kon de hogeschool rekenen op Els Van Weert als waarnemend algemeen directeur. Zij loodste de hogeschool met veel toewijding door de moeilijke coronatijden. Het bestuur en alle medewerkers zijn Els daar bijzonder dankbaar voor.

<Einde persbericht>

Veerle Heyvaert
Veerle Heyvaert Algemeen woordvoerder

 

 

Over Thomas More News

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent van de provincie Antwerpen. Thomas More is een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Thomas More News
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen