Strijd barst los voor finaleplaats op studentenkampioenschappen

Strijd barst los voor finaleplaats op studentenkampioenschappen

Woensdag 21 februari - Thomas More - Campus Geel

Boeken toe, want het is weer speeltijd! Op woensdag 21 februari vinden de halve finales van de studentenkampioenschappen plaats. Dat zijn de jaarlijkse sportcompetities voor hogescholen en universiteiten, georganiseerd door Studentensport Vlaanderen. Gastheer van dienst is Thomas More en faciliteert de halve finales van het basketbal, futsal, volleybal en voetbal.

Het is de eerste keer dat de Thomas More-hogeschool de hoogstaande wedstrijd host. Het ontvangt woensdag in Geel de beste teams van de Vlaamse universiteiten en hogescholen die de voorrondes hebben overleefd. Uniek is dat maar liefst 3 teams studenten van Thomas More zelf zijn. Goed voor 3 thuismatchen dus.

Het nieuwe stedelijk sportcentrum Axion in Geel vormt het strijdtoneel voor basketbal, futsal en volleybal. Om 16.00 u. spelen de volleybalvrouwen van Thomas More er tegen hun collega's van KU Leuven. Ook in het herenteam volleybal hebben Thomas Morestudenten de halve finale gehaald. Zij staan om 18.00 u. tegenover de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA). Thomas More is titelverdediger. Het behaalde vorig academiejaar zowel de Vlaamse als Belgische titel Universitair Kampioen. De verwachtingen liggen dus hoog.

Karl Keuppens van de Thomas More-hogeschool:

"Het bijzondere aan onze studentenkampioenschappen is dat de finalisten elkaar vaak kennen van de nationale competities. Op dat hoge niveau is het een klein wereldje. Iedereen kent iedereen en dat maakt het heel leuk!"

Woensdag wordt er eerst gevoetbald. Om 12.30 u. neemt Thomas More het op tegen HoGent. Zij mogen op de velden van eersteklasser KVC Westerlo strijden voor die felbegeerde finaleplaats.

Ontdek hier het volledige wedstrijdschema.

Op 13 maart 2024 vinden de finales plaats op de Universiteit Gent.

Karl Keuppens Medewerker Sport & Studentenleven, Thomas More-hogeschool

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.