Student Lift-Off zet Mechelen als studentenstad verder op de kaart

Student Lift-Off zet Mechelen als studentenstad verder op de kaart

🚀 Festival voor studenten, door studenten

Donderdag 22 september zal Mechelen daveren op zijn vesten. Tweeduizend studenten worden die dag verwacht tijdens festival Student Lift-Off. Transit M aan het Douaneplein zal dit jaar, voor het eerst, het toneel zijn voor twee stages: één indoor en één outdoor. Ook nieuw: het hele event is cashless.

Met headliners Kurkdroog, DJ Licious en Voltrack belooft de zevende editie van Student Lift-Off een stevig feestje te worden. De organisatie is volledig in handen van een groep enthousiaste tweedejaarsstudenten Communicatie. De dienst studentenvoorzieningen van de hogeschool is hun interne opdrachtgever. Een samenwerking die bijzonder fijn verloopt.

'Student Lift-Off is een keuzevak binnen de afstudeerrichting Event, Concept en Creatie,' vertelt docent Karen van den Bossche. 'De studenten leren al doende en van a tot z hoe ze een festival moeten organiseren. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een topeditie.'

Student Lift-Off groeit mee met de stad en de hogeschool. 'Dat blijkt duidelijk uit de bezoekersaantallen,' legt docent Jonith Herman uit. 'In 2018 moesten we het terrein afsluiten omdat het met 1.250 studenten vol zat. Dit jaar mikken we op 2000 bezoekers.'

Een extra podium zal die stijging in bezoekersaantallen opvangen. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival zal er een outdoor stage zijn én een indoor stage. De inkom is gratis. Eten (vegan, veggie, halal, glutenvrij…) en drinken betalen de studenten met een speciale kaart die ze via een QR-code kunnen opladen. Die technologie maakt van Student Lift-Off een cashless event.


Praktisch

🕑 Donderdag 22 september | 14u00 tot 23u59

🚩 Transit M, Douaneplein Mechelen

💸 Inkom gratis, cashless event (drank te koop met een SLO Cashless Card)

📲 www.student-lift-off.be


Contacten voor de pers

Noa Van de Vyver
Noa Van de Vyver Organisatie Student Lift-Off, Student Communicatie
Stien Hardy
Stien Hardy Studentenvoorzieningen, Thomas More-hogeschool
Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent van de provincie Antwerpen. Thomas More is een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Thomas More News
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen