Student Lift-Off zet Mechelen als studentenstad verder op de kaart

Student Lift-Off zet Mechelen als studentenstad verder op de kaart

🚀 Festival voor studenten, door studenten

Donderdag 22 september zal Mechelen daveren op zijn vesten. Tweeduizend studenten worden die dag verwacht tijdens festival Student Lift-Off. Transit M aan het Douaneplein zal dit jaar, voor het eerst, het toneel zijn voor twee stages: één indoor en één outdoor. Ook nieuw: het hele event is cashless.

Met headliners Kurkdroog, DJ Licious en Voltrack belooft de zevende editie van Student Lift-Off een stevig feestje te worden. De organisatie is volledig in handen van een groep enthousiaste tweedejaarsstudenten Communicatie. De dienst studentenvoorzieningen van de hogeschool is hun interne opdrachtgever. Een samenwerking die bijzonder fijn verloopt.

'Student Lift-Off is een keuzevak binnen de afstudeerrichting Event, Concept en Creatie,' vertelt docent Karen van den Bossche. 'De studenten leren al doende en van a tot z hoe ze een festival moeten organiseren. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een topeditie.'

Student Lift-Off groeit mee met de stad en de hogeschool. 'Dat blijkt duidelijk uit de bezoekersaantallen,' legt docent Jonith Herman uit. 'In 2018 moesten we het terrein afsluiten omdat het met 1.250 studenten vol zat. Dit jaar mikken we op 2000 bezoekers.'

Een extra podium zal die stijging in bezoekersaantallen opvangen. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival zal er een outdoor stage zijn én een indoor stage. De inkom is gratis. Eten (vegan, veggie, halal, glutenvrij…) en drinken betalen de studenten met een speciale kaart die ze via een QR-code kunnen opladen. Die technologie maakt van Student Lift-Off een cashless event.


Praktisch

🕑 Donderdag 22 september | 14u00 tot 23u59

🚩 Transit M, Douaneplein Mechelen

💸 Inkom gratis, cashless event (drank te koop met een SLO Cashless Card)

📲 www.student-lift-off.be


Contacten voor de pers

Noa Van de Vyver
Noa Van de Vyver Organisatie Student Lift-Off, Student Communicatie
Stien Hardy
Stien Hardy Studentenvoorzieningen, Thomas More-hogeschool
Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.