Studenten en bedrijven precisielandbouw ontmoeten elkaar op eerste Dealerday

Studenten en bedrijven precisielandbouw ontmoeten elkaar op eerste Dealerday

28 oktober 2022 - Fedagrim en Thomas More organiseren eerste Dealerday op Campus Geel

Op vrijdag 28 oktober 2022 vindt op campus Geel de eerste Fedagrim Dealerday plaats, een samenwerking tussen landbouworganisatie Fedagrim en de Thomas More-hogeschool. Ook het RTC Antwerpen doet mee. Op deze dag stellen de bedrijven hun modernste precisielandbouwsystemen voor, van sensoren tot drones. Voor de studenten van Agro- en Biotechnologie, voor leerkrachten secundair onderwijs en verdelers van landbouwmaterieel is het een buitenkans om kennis te maken met innovaties en prominente bedrijven uit de sector van de landbouwmechanisatie. De bedrijven kunnen op hun beurt de agromechanici van vandaag en morgen beter leren kennen.

Bij precisielandbouw maakt de landbouwer gebruik van de nieuwste technologieën om nauwgezet en efficiënt aan landbouw te doen. Denk maar aan het gebruik van gps, van sensoren op de grond of vanuit de lucht (per drone of satelliet) en computers op landbouwmachines.

Dit levert niet alleen economische voordelen op door bijvoorbeeld de zaaidichtheid te optimaliseren, maar ook voor het milieu is het een goede zaak, omdat er bv. minder brandstof en kunstmest wordt gebruikt.

Aan de eerste Dealerday nemen niet alleen bedrijven uit de sector deel, maar ook de tweede- en derdejaarsstudenten Landbouw van Thomas More. In de middagpauze zijn er speeddates voorzien om bedrijven en laatstejaarsstudenten met elkaar kennis te laten maken.


Programma

09.30 u. Ontvangst

10.00 u. Opening Dealerday

10.20 u. Deel 1 Parallelsessies

  • Aandrijfvormen (Educam)
  • Predictief onderhoud (Romuald Harnichard)
  • Trimble en Verisscanner
  • Raven connectivity en logistics

12.00 u. Walking dinner & jobdate

13.30 u. Deel 2 Parallelsessies

  • Autonome tractors en drones in de landbouw (Flanders Make) ​
  • Precision Land Management (New Holland)
  • Data Management (John Deere)

14.30 u. Demosessie drones in de land- & tuinbouw door Flanders Make

14.40 u. Deel 3 Parallelsessies

  • Autonome tractors en drones in de landbouw (Flanders Make) ​
  • Precision Land Management (New Holland)
  • Data Management (John Deere)

15.40 u. Demosessie drones in de land- & tuinbouw door Flanders Make

16.00 u. Afsluitend netwerkmoment
​met eindrede door Vlaams parlementslid Tinne Rombouts

Meer informatie

Fedagrim Dealerday | Fedagrim VZW

Hanne Govaers
​+ 32 (0)472 29 81 41 

 

 

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.