Studenten geven energieadvies

Studenten geven energieadvies

Practice enterprise Save More uit de startblokken

Op donderdag 8 oktober vindt op Campus Geel van de Thomas More-hogeschool het ‘Time to Save More’-event plaats. Save More is een zogenaamde practice enterprise van de bacheloropleiding Energietechnologie, een opleidingsonderdeel dus waarin studenten een bedrijfje opzetten met echte opdrachten voor echte klanten. In dit geval runnen de studenten een energieadviesbureau.

Save More wil de studenten Energietechnologie relevante praktijkervaring laten opdoen. Maar ook voor kmo's kan dit iets opleveren. Zo deed student Dieter in de aanloop naar de lancering van de practice enterprise tijdens zijn stage een energie-audit bij hydraulicaspecialist REM-B in Beerse en het bedrijf ging prompt over tot een volledige herziening van de verlichting in het atelier.

Op het event spreken o.a. Vlaams parlementslid Tinne Rombouts, Paul Dickens van REM-B en algemeen directeur van Thomas More, Stijn Coenen.

Programma TIME TO SAVE MORE | Campus Geel, do. 8 oktober 16 uur

savemore.be - Agenda Thomas More

16 u. ​ Energiebesparing, overheid als partner
Tinne Rombouts, Vlaams parlementslid

 • 16.25 u. Voorstelling van de resultaten van de energiescans bij melkveebedrijven
  Studenten Energietechnologie
 • 16.50 u. Energiebesparingstraject (en) vanuit een KMO i.s.m. studenten
  Paul Dickens, REM-B
 • 17.15 u. Ondernemerschap en innovatie in de opleidingen
  ​Stijn Coenen, algemeen directeur Thomas More
 • 17.50 u. Officiële start Save More, Kennismaking met de diensten
  Studenten Save More
 • 18.10 u. Vragenronde

U kan er ook bij zijn. Schrijf hiervoor in via deze inschrijflink. Wij hopen u te mogen ontmoeten, hetzij op de campus, hetzij online.

Meer informatie

Eric Mondelaers
​Docent energietechnologie
eric.mondelaers@thomasmore.be
​+32 (0)14 562 310

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.