Studenten geven energieadvies in Turnhout

Studenten geven energieadvies in Turnhout

Studenten Energietechnologie Thomas More gaan samen met burgercoöperatie Campina Energie op 'BENOvatiebezoek'

De opleiding Energietechnologie van Thomas More in Geel gaat actief samenwerken met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie die als streefdoel een regio zonder fossiele brandstof heeft. Studenten zullen meewerken bij het zogenaamde BENOvatie-project (lees 'beter renoveren') en samen met een coach van de coöperatie op pad gaan om energieadvies op maat te verstrekken met als doel zoveel mogelijk woningen energiezuiniger te maken. Voor de studenten is het een buitenkans om ervaring op te doen in hun werkveld en ook voor de energietransitie is het een goede zaak. Door de vernieuwde aanpak van de opleiding zag de bachelor Energietechnogie ​ dit jaar het aantal nieuwe studenten sterk stijgen.

De studenten Energietechnologie gaan mee op pad met de BENOvatiecoaches bij particulieren thuis, in Turnhout. Hun eerste ervaring buiten de schoolmuren bestaat zo uit een energie-audit van ongeveer 1,5 uur, waaruit ze nadien zelfstandig - en onder het toeziend oog van Campina Energie - een volwaardig BENOvatie-advies opmaken.

De data waarop deze bezoeken doorgaan zijn maandagen 20 en 27 februari om 13u30 en 15u30.

Het project BENOregio Kempen van de burgercoöperatie Campina Energie is mede onder impuls van de stijgende energieprijzen een groot succes. Het traject start met een energiestudie van de woning door een 'BENOvatiecoach'. Ondertussen leverde Campina Energie al 350 adviezen en begeleidde ze 50 energetische ingrepen, met succes. Voor 2023 zijn meer dan 600 bezoeken gepland.

---------------------------------------------------------------------

Wie ook kosteloos een persoonlijk BENOvatie-advies wil, kan zich inschrijven op ​ www.benoregiokempen.be.

Meer informatie

Peter Alen
Peter Alen Opleidingsmanager Energietechnologie

Voor meer informatie over BENOregio Kempen, graag een mailtje naar bram@campinaenergie.be of tom.soffers@thomasmore.be.

---------------------------------------------------------------------

Wie ook kosteloos een persoonlijk BENOvatie-advies wil, kan zich inschrijven op ​ www.benoregiokempen.be.

 

Over Campina Energie

Campina Energie is een kempische burgercoöperatie die gelooft in een klimaatneutrale Kempen. Burgers en bedrijven worden vennoot door de aankoop van aandelen en met dat burgerkapitaal investeert Campina Energie in hernieuwbare energie en energiebesparing, zodat iedereen de positieve effecten hiervan ervaart op klimatologisch én financieel vlak.

We investeerden zo al in 40 grote zonnepaneelinstallaties in de Kempen en participeren mee in 9 windturbines en het grootste zonnespiegelpark van Europa. Ook bieden we aan de burgers energiediensten aan met Zonneregio Kempen (www.zonneregiokempen.be) en BENOregio Kempen (www.benoregiokempen.be) waarmee we al ruim 1200 Kempenaars onafhankelijk advies gegeven en begeleid hebben voor hun zonnepaneelinstallatie of renovatie van hun huis.

Coöperant worden kan via https://aandelen.campinaenergie.be/windvanachter.

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.