Studenten helpen Mechelse ondernemers aan nieuwe ideeën

Studenten helpen Mechelse ondernemers aan nieuwe ideeën

Eerste 'Creators Night' brengt studenten Thomas More en jonge ondernemers samen

Op 24 februari organiseerde ICE Cube, de ondernemershub van Thomas More, in samenwerking met Manestarters, de ‘Creators Night’. Studenten gingen in team aan de slag om een Mechelse ondernemer te inspireren. De Vleeshalle, Circolito, My Ex Boyfriend en Kabas maakten graag gebruik van het jonge brainstormgeweld.

Studenten die lokale ondernemers inspireren en ondernemers die studenten iets bijleren: kruisbestuiving en wisselwerking. Daar draait het om tijdens de 'Creators night', een initiatief van Manestarters, het startersplatform voor jonge Mechelse ondernemers en ICE Cube dat de ondernemingszin op de Thomas More-hogeschool in goede banen leidt.

De VleeshalleCircolitoMy Ex Boyfriend en Kabas zagen wel brood in deze formule. Zij legden allen een uitdaging voor aan een team van studenten en die gingen, gecoacht door hun eigen ondernemershub ICE ​ Cube daarmee aan de slag. Een nieuw product ontwikkelen, een campagne of een event opzetten, een uitbreiding of een nieuwe locatie: geen idee was te gek.

'Wat een creatief idee, helemaal outside the box. Hier zouden we zelf nooit aan gedacht hebben.' - My Ex Boyfriend

De studententeams hielden hun brainstorm en stelden het resultaat daarvan, hun ideeën, hun concept, voor aan de ondernemer in kwestie in een overtuigende pitch. Het project werd afgesloten met een workshop bij de ondernemer ter plaatse. Kortom, een inspirerende avond met hoog fungehalte.

 


Meer informatie

Sarah Van Eynde
​Thomas More – ICE Cube
​+32 (0) 498 21 55 74


De Vleeshalle: deze monumentale hal is een culinaire hotspot in het hartje van Mechelen. Gepassioneerde smaakmakers maken verse gerechten om ter plekke op te eten en verkopen topingrediënten om thuis mee aan de slag te gaan. https://www.devleeshalle.be/nl/home/

Circolito: dit circusatelier leert kinderen en volwassenen de taal van circus door 'circus te doen': zelf ervaren, oefenen, experimenteren… én aan elkaar tonen. https://www.circolito.be/

My Ex Boyfriend: vintage meubels, leuke gadgets, creatieve content en een coworking space. https://my-ex-boyfriend.myshopify.com/pages/ourstory

Kabas: is de verpakkingsloze winkel in Mechelen. Achter de schermen werken ze aan een nieuw concept. http://www.dekabas.be/

 

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.