Studenten lerarenopleiding pimpen Sint-Pieterskerk

Studenten lerarenopleiding pimpen Sint-Pieterskerk

Toekomstige leraren delen warmte uit in Turnhout

Verbondenheid in tijden van corona? ​ De toekomstige leraren van Thomas More zetten er volop op in. In de afgelopen weken werkten ze in samenwerking met verschillende partners maatschappelijk relevante projecten uit. Zo brachten ze zelfgebakken wensen aan de voordeur, belden ze met senioren, lanceerden ze een talentenwebsite voor kinderen om de kerstvakantie te animeren en pimpten ze de Sint-Pieterskerk!

Warmte aan de voordeur

180 gezinnen kregen een zelfgebakken extra via de wekelijkse soeptoer van vzw T’ANtWOORD.  Een warme wens van de studenten deed vele mensen zichtbaar deugd. Opbouwwerker Famke Van der Veken was alvast erg enthousiast: ‘Met een klein gebaar kan er een groot verschil gemaakt worden voor deze gezinnen voor wie het leven tijdens Corona nog duurder werd. De soep en het extraatje zijn bovendien ook een manier om mensen te blijven zien en vinger aan de pols te houden’.

Via Orion zorgden Martine Struyven en Jeroen Ooms ervoor dat de studenten meermaals met enkele senioren van Turnhout konden bellen. ​ Deze coronatelefoontjes duurden soms erg lang! ​ Na enkele telefoontjes met dezelfde persoon, zorgden de studenten voor een creatief ‘voordeurmoment’ bij dezelfde senioren. De studenten werkten rond die dingen die voor de persoon in hun leven erg belangrijk waren: muziek, lekker eten, een bepaalde hobby. ​ Rijke momenten voor zowel de studenten als de senioren.

Story image

 

Website voor kinderen

Een andere groep studenten lanceerde een ​ talentenwebsite gelanceerd voor kinderen in samenwerking met Ive Hapers, ICT-coördinator van de gemeentelijke basisschool Qworzo in Merkplas. ​ Kinderen leggen eerst een ‘talententest’ af en kunnen dan kerstactiviteiten doen die gelinkt zijn aan hun talent: taalknap, samenknap, wereldknap, rekenknap, beeldknap, … De studenten hopen zo een sterk aanbod te lanceren voor kinderen die activiteiten zoeken om te doen in de kerstvakantie die er uiteraard helemaal anders zal uitzien. ​ Studenten Kelsey Croymans en Evelien Hermans stelden met trots ‘hun’ website voor: https://tinyurl.com/kersttalenten

Pimp de kerk!

Met het project ‘pimp de kerk’ hebben 4 studenten een mooi aanbod voor kinderen uitgewerkt in de Sint-Pieterskerk op de Markt in Turnhout. ​ Manon Ultee van de pastorale eenheid Clara Van Assisi verwoordt het zo: ‘Deze kerk is een echte passantenkerk in het hartje van Turnhout. ​ Nu er geen vieringen meer mogen doorgaan, is fijn dat kinderen in hun gezinsbubbel op deze bijzondere plek terecht kunnen. ​ Kinderen kunnen er zoeken naar QR-codes en komen zo meer te weten over de rijke tradities. ​ Er zijn ook leuke doe-opdrachten om verbondenheid te creëren in deze bijzondere kersttijd. Op die manier blijft onze kerk haar verbindende functie vervullen.’ ​ De Sint-Pieterskerk is van dinsdag tot vrijdag open van 8.30 – 17 u. en in het weekend van 9.30 tot 17 u.

Meer informatie

Kristien Aubroeck Docent Lerarenopleiding, Thomas More

 

 

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.