Studenten lerarenopleidingen helpen hun stagescholen

Studenten lerarenopleidingen helpen hun stagescholen

Leraren in spe ontwikkelen online lesmateriaal en engageren zich voor vrijwilligerswerk bij heropening

Het is niet dat ze zonder werk zitten, de toekomstige leraren van Thomas More. Ze volgen voltijds afstandsonderwijs, bereiden hun online examens voor en maken alternatieve stageopdrachten. Zo posten ze online lesmateriaal voor kleuter-, lager en secundair onderwijs op de gloednieuwe website Leer en inspireer. Dit platform is een initiatief van de lerarenopleidingen in Geel, Turnhout en Vorselaar. Daarnaast hebben zich al 200 studenten gemeld om hun stageschool te helpen bij de gefaseerde heropstart na de lockdown, vanop afstand of ter plaatse. De lerarenopleiding ondersteunt dit engagement, maar benadrukt dat het altijd op vrijwillige basis is en dat het haalbaar moet blijven.

De lerarenopleiding van Thomas More nam al vroeg in de coronacrisis de beslissing om duidelijkheid te verschaffen voor haar studenten en haar stagescholen. Afstandsonderwijs en alternatieve stageopdrachten vervingen lessen en stages en het online platform Leer en inspireer werd een instant succes.

Nu de scholen gefaseerd heropstarten, gaven ook heel wat studenten aan dat zij heel graag een handje willen helpen in hun stageschool. De hogeschool wil dit engagement faciliteren en bemiddelt bij het contact tussen student en ​ stageschool, zodat die onderling goede afspraken kunnen maken over een nuttige, haalbare én veilige bijdrage.

Een bonte verzameling lesmateriaal

Het posten van online lesmateriaal op het nieuwe platform was een schot in de roos. Zo zorgen de kleuterleraren in spe al weken voor spel- en ontwikkelplezier met thuisspeelkriebels, een bonte verzameling toffe en leerrijke spelletjes waarmee ouders én leraren aan de slag kunnen om hun kleuters zinvol te 'kriebelen' tijdens (en na) de lockdown.

De leraren lager en secundair onderwijs zetten in op de ontwikkeling van digitaal lesmateriaal. Nog tot eind mei blijven de studenten verse inspiratie posten. Materiaal dat leraren niet alleen kunnen gebruiken bij afstandsonderwijs maar ook gewoon in de klas.

Neem zeker eens kijkje op leereninspireer.thomasmore.be!

Hebt u nog vragen over de initiatieven van onze lerarenopleidingen in Geel, Turnhout en Vorselaar om de stagescholen te ondersteunen in deze moeilijke tijden, neem dan zeker contact op met unitmanager Katelijne Van der Pas.

Meer informatie

Katelijne Van der Pas
Katelijne Van der Pas Unitmanager Lerarenopleidingen Thomas More in de Kempen
Campus Turnhout Campus Vorselaar
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.