Studenten pakken sociale problemen in hun omgeving aan

Studenten Sociaal Werk Thomas More tonen resultaten projectwerk op woensdag 11 mei

Twintig organisaties en instellingen - scholen, jeugdverenigingen, woonzorgcentra, zorgzame buurten enz. - deden dit najaar een beroep op de creativiteit van de tweedejaarsstudenten Sociaal Werk van Campus Geel om oplossingen te vinden voor een concreet vraagstuk uit hun praktijk. De studenten gingen ermee aan de slag en werkten het hele jaar door aan hun project. Op 11 mei stellen zij met gepaste trots de resultaten van hun werk voor tijdens een feestelijke vernissage.

In het najaar 2021 stuurden 20 organisaties uit het sociale werkveld een filmpje in. Hiermee inspireerden ze de studenten om een sociale uitdaging ​ binnen hun organisatie en hun netwerk aan te pakken. De studenten gingen er enthousiast op in.

Zo werkten ze het afgelopen academiejaar projectmatig aan een verscheidenheid aan maatschappelijke thema’s. Zo kwamen o.a. pesten en drugspreventie op school, ondersteuning rond ASS binnen jeugdverenigingen, eerlijke handel, zorgzame buurten, de toegankelijkheid van dienst- en hulpverlening voor mensen in armoede en welzijn in het woonzorgcentrum aan bod. Ze trokken hun stoute schoenen aan, gingen creatief en methodisch aan de slag, dachten out-of-the-box, bevorderden betrokkenheid en formuleerden sterke aanbevelingen.

Dit boeiende traject loopt voor de studenten ten einde. Tijdens de vernissage gaan zij samen met docenten en werkveld in dialoog. De resultaten worden voorgesteld en besproken met het oog op duurzaamheid en effectieve verandering.

Praktisch

U bent welkom op de de vernissage en de aansluitende receptie.
​Agora Thomas More Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, Geel
​Tussen 12 en 13 uur
.

Contact

Karel Van Bouchaute, coördinator
[email protected]
​+ 32 472 58 06 42

Campus Geel Onze studenten
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.