Studenten Thomas More behalen zilver in internationale designwedstrijd

Studenten Thomas More behalen zilver in internationale designwedstrijd

Antje en Boukje ontwerpen drijvende zeewiertuinen

Zeewier of ander groenten kweken op zout water? Als het van Thomas More-studenten Antje Verhellen (23) uit Oudenaarde en Boukje Adriaensen (21) uit Beerse afhangt, is het straks vaste prik. De banaba-studenten Meubelontwerp behaalden op een ​ prestigieuze designwedstrijd in Parijs de tweede plaats. En niet met een meubel dus.

Antje en Boukje bedachten ‘Seaweeds Floating Gardens’: modulaire eilandjes met distillatiecellen om zout water om te zetten in zoet. Op de tuinen kun je planten kweken op zoutwatermeren, wadden en rivierdelta's: dat is het idee. 'Dit kan een bijdrage leveren aan oplossingen om voedselschaarste en het tekort aan zoet water of landbouwgrond te verhelpen,” zeggen ze.

De wedstrijd van SMC BMC Alliance Europe, waaraan ze deelnamen, promoot het gebruik in design van deze composietmaterialen, SMC en BMC dus, die voornamelijk gebruikt worden in de industrie.

Omdat de studenten erg bezig zijn met duurzaamheid, hopen ze dat hun idee straks ook realiteit wordt. In september gaan ze met experts bekijken hoe ze hun project verder kunnen ontwikkelen.

Lees ook het artikel in HLN.

Contact

Lieve Gerrits, + 32 476 89 25 86

Copyright foto boven:  © David Legreve
​Copyright foto onder: © Antje Verhellen en Boukje Adriaensen

 

Campussen Mechelen Onze studenten
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.