Studenten Thomas More doen voor Netropolix een nachtje door

Studenten Thomas More doen voor Netropolix een nachtje door

8 december - Campus Geel - Nacht van de Ondernemende Student

Tijdens de nacht van 8 op 9 december organiseert ICE Cube, de ondernemerschapswerking van Thomas More, voor de 6de keer 'De Nacht Van De Ondernemende Student'. 200 studenten zullen doorheen de nacht kennismaken met het echte ondernemerschap tijdens de uitwerking van een businessplan voor opdrachtgever Netropolix.

De Thomas More-hogeschool zet in op ondernemerschap. Overdag en 's nachts. In samenwerking met ICE Cube zullen ongeveer 200 studenten met ondernemende goesting in de nacht van 8 en 9 december 2022 aan de slag gaan met een echte businesscase. Verschillende teams strijden tegen elkaar voor de meest creatieve, maar ook economisch haalbare oplossing. Dit jaar is Netropolix, gespecialiseerd in informatica-oplossingen voor professionele KMO's in de Kempen, de opdrachtgever. Tussen het brainstormen en pitchen door vinden er ontspannende activiteiten plaats op de campus in Geel. Kortom, een nacht vol creativiteit, teamwork en fun.

200 Thomas More-studenten creëren een businessplan voor Netropolix tijdens de ‘Nacht Van De Ondernemende Student’

Proeven van ondernemerschap

In de vooravond krijgen de studenten een uitdaging van Netropolix en werken ze in kleine multidisciplinaire teams een businessplan uit. Gedurende de hele nacht worden ze ondergedompeld in brainstormtechnieken, om vervolgens de eerste stappen naar een businessmodel te zetten en uiteindelijk in de vroege uurtjes te werken aan de killerpitch. In de ochtend worden de vier beste ideeën geselecteerd voor de finale. De teams moeten dan de professionele jury bestaande uit medewerkers van Netropolix en experten van Thomas More overtuigen van het idee dat ze hebben ontwikkeld.

Het doel van dit event is om de studenten te laten proeven van ondernemerschap. Ze leren ook samenwerken want elke groep is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit studenten uit de meest diverse studiegebieden. Een interessante combinatie dus voor de realisatie van een businessplan en een ondernemingsidee. Doorheen de hele nacht worden ze gecoacht door Thomas More-docenten en ICE Cube-ambassadeurs.

Meer informatie

Marc Clerkx, marc.clerkx@thomasmore.be

+32 496 24 39 08

www.thomasmore.be/ice-cube

 

---------------------------------------------------

ICE Cube is de ondernemende cel van Thomas More die studenten en docenten met zin voor ondernemen ondersteunt. Onze organisatie creëert een ondernemerscommunity binnen de hogeschool. ICE staat voor innovation, creativity en entrepreneurship. Evenementen, workshops en opleidingen maken deel uit van het ICE-aanbod.

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.