Studenten Thomas More palmen Gasthuisstraat Turnhout in

Studenten Thomas More palmen Gasthuisstraat Turnhout in

Leerkrachten in spe sensibiliseren voorbijgangers rond duurzame ontwikkelingsdoelen - donderdagmiddag 21 april

Studenten van de Lerarenopleiding van Thomas More palmen donderdagnamiddag 21 april 2022 de Turnhoutse Gasthuisstraat in. Op een originele manier sensibiliseren ze voorbijgangers in de winkelstraat rond duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals - SDGs).

De lerarenopleiding Turnhout zet bewust in op actief wereldburgerschap en werkt daarvoor nauw samen met Stad Turnhout en Lokale Duurzame Helden tijdens het project 'Streetwise Worldwise'. De toekomstige leerkrachten leerden begin maart tijdens rondetafelgesprekken op hun campus de verschillende initiatieven beter kennen. Zo werken ze dit academiejaar samen met volgende Duurzame Helden: Autodelen, Buren van Bink, De Natte Droom, Hero on socks, Kontoer, NatuurPunt, Nicole Van Otten, Spot de G-spot, Voedselteams, Waterstofnet, Wereldwinkel. 

Als slot van dit project zullen de eerstejaarsstudenten van de Lerarenopleiding met elf verschillende acties de aandacht van de voorbijganger trachten te trekken tijdens de 'Leerstraat'. Via een gerichte aanpak zullen ze de bezoekers van de winkelstraat meer informatie geven over de duurzame ontwikkelingsdoelen en hen mogelijk ook trachten te activeren om mee kleur te bekennen.

 

Meer informatie

Meer praktische informatie over dit evenement kan u steeds verkrijgen via Gie Mertens, gie.mertens@thomasmore.be, 0494/25 42 65

 

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.