Studenten Thomas More starten met trainingen voor mensen met een chronische aandoening

Studenten Thomas More starten met trainingen voor mensen met een chronische aandoening

Start-up FitChro vult een gat in de markt

Vier studenten van de Thomas More-hogeschool in Turnhout richten samen FitChro op. Het is een start-up die lifestyle-coaching aanbiedt aan mensen met een chronische aandoening. Gestart als een idee voor het projectvak Practice Enterprise binnen de opleiding is FitChro nu een volwaardig initiatief dat volstrekt nieuw is in het huidige sportaanbod.

Bewegen met een chronische aandoening

“Hoewel onderzoek aantoont dat sporten positieve gevolgen heeft voor mensen met een chronische aandoening, is er voor hen geen toereikend sportaanbod. Bij mensen uit onze nabije omgeving, zelfs binnen het gezin, merkten we dat ze na hun revalidatie in een zwart gat vielen. Met FitChro willen we deze mensen helpen hun levenskwaliteit te verbeteren”, aldus Joppe Bertels, medeoprichter van FitChro.

De groep mensen met een chronische aandoening is bovendien enorm ruim en meer divers dan veel mensen denken. Van MS-patiënten tot kankerpatiënten en zelfs mensen die de gevolgen nog meedragen van een COVID-infectie, allemaal behoren ze tot die groep.

Lifestyle-coaching

Niet alleen de doelgroep maakt FitChro uniek. In het aanbod zit namelijk ook mentale begeleiding verwerkt, een component die vaak onderschat wordt. Zo werkt FitChro aan een levensstijl op lange termijn.

Thomas More ondersteunt studenten

Het FitChro-team bestaat uit twee studenten van de bachelor Sport- en Cultuurmanagement en twee studenten van Sport en Bewegen. Beide richtingen kun je volgen op de campus in Turnhout.

Binnen het projectvak Practice Enterprise krijgen de studenten de kans een eigen project te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Praktisch

  • Start-up FitChro
  • Lifestyle-coaching voor mensen met een chronische aandoening
  • Trainingen op woensdagen, vrijdagen en zondagen
  • Vanuit de campus van Thomas More in Turnhout

Meer info

Campus Turnhout
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.