Studenten Thomas More vallen in de voedingsprijzen
Ecotrophelia Award voor WheyMore, beleg op basis van wei
Met de Food At Work Ecotrophelia Awards daagt de Belgische voedingsindustrie studenten uit om de voeding van morgen te ontwikkelen. Minder voeding verspillen is daarbij steeds vaker een topprioriteit. Zo creëerde het winnende team van de Thomas More-hogeschool WheyMore: een vegetarisch broodbeleg of saus, op basis van wei, een restproduct uit de kaasproductie.
Het winnende team van de opleiding Agro- en Biotechnologie van Campus Geel bestond uit Marthe Derriks, Kelsey Souwens, Robin Vanwiddingene en Kaat Sysmans. Het team vertegenwoordigt in oktober ons land op de Europese variant van deze wedstrijd in Parijs.
De vakjury was unaniem: met WheyMore maakte het Thomas More-team een lekker, vegetarisch drie-in-één product dat voedselverspilling tegengaat door gebruik te maken van wei, een restproduct uit de kaasproductie. Het is bovendien een veelzijdig product, een bron van eiwitten en vezels dat als broodbeleg, dipsaus of als pastasaus gebruikt kan worden.
Uit de wedstrijd blijkt dat jongeren de voeding van morgen anders vorm willen geven. Ze willen voedingsverlies tegengaan, meer plantaardige voeding integreren in ons menu en ze kiezen voor gemakkelijk en snel, zonder in te boeten op gezondheid.
Links: de laureaten van Vlajo, rechts: de winnaars van Ecotrophelia
Vlajo-wedstrijd
Ook Véronique Avermate, eveneens van de afstudeerrichting Voedingstechnologie aan Thomas More Geel, viel in de prijzen. Zij maakte deel uit van het winnende team van het Food At Work Innovation Bootcamp georganiseerd door Alimento en Vlajo in het huis van de Voeding in Roeselare. De studenten lieten hun creativiteit los op business cases voor de voedingsindustrie. Het winnende team van Véronique bedacht voor Metagenics, ontwikkelaar van voedingssupplementen, een sterke consumer branding strategie.
Meer informatie
Lotte Vertommen, opleidingsmanager Voedingstechnologie
+ 32 (0)476 03 64 78