Studenten Verpleegkunde Thomas More leren sportclubs reanimeren

Studenten Verpleegkunde Thomas More leren sportclubs reanimeren

Voorstelling EHBO-project in samenwerking met KSKS Herentals op donderdag 15 september

Het komt helaas regelmatig in het nieuws. Een jonge sporter die neerzakt op het terrein. ​ Sportclubs beseffen dat kennis over reanimatie en het gebruik van een AED-toestel van cruciaal belang kunnen zijn. ​ Bij KSKS Herentals stapten ze graag mee in de bachelorproef van Verpleegkunde-studenten Louka Thys en Lyna Goris van Campus Lier die een prototype voor een EHBO- en reanimatieset voor een jeugdvoetbalclub uitwerkten, compleet met informatiefilmpje en live voorstelling.

Op 15 september 2022 stellen Louka en Lyna hun project voor op de club. ​ Ze pakken dan uit met hun eerste-hulp-fiches, hun EHBO-koffer en hun reanimatievideo die ze als prototype uitgewerkt hebben in hun bachelorproef.

'We zijn blij met deze samenwerking', zegt jeugdcoördinator Toon Withofs. 'We hebben alle belang bij een nog veiligere sportomgeving voor onze jeugdspelertjes. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.'

Louka en Lyna hebben alvast de smaak te pakken. Samen met Thomas More Lier breien ze een vervolg aan dit initiatief om nog meer sportclubs te bereiken. Zo bekijken ze momenteel de mogelijkheid om digitale fiches rond EHBO en reanimatie gratis ter beschikking te stellen van sportverenigingen.

Aangezien het effectief inoefenen van reanimatie en EHBO tot de beste resultaten leidt, bekijkt Thomas More ook hoe sportverenigingen een opleidingsdag kunnen implementeren in hun werking. Dit vraagstuk is al gereserveerd voor een volgende laatstejaarsstudent verpleegkunde op Campus Lier …

Praktisch

Voorstelling EHBO project in voetbalclub KSKS Herentals:

Wanneer: 15/09/2022 om 18u15-18u45 en 19u15-19u45

Waar: Clublokaal KSKS Herentals

Contact

Thomas More:

KSKS Herentals:

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.