Studenten Verpleegkunde vieren diploma bij Mechelse horeca

Studenten Verpleegkunde vieren diploma bij Mechelse horeca

Thomas More-opleiding schenkt Mechelenbon aan afstudeerders

Persbericht | 30 juni 2020

Afstuderen, het orgelpunt van het studentenleven, verloopt nu anders dan anders. Het ophalen van een diploma ook. De Opleiding Verpleegkunde van Thomas More in Mechelen wil dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en schenkt elke afstuderende student een Mechelenbon: een diploma behalen, dat mag gevierd worden!

Een diploma behalen, is en blijft het een heuglijk moment. Hét orgelpunt na vier jaar studeren. Klinken op zo’n succesverhaal, dat doe je normaal met medestudenten en docenten op school. Dat dat nu even niet kan, wil niet zeggen dat er niet te gevierd kan worden. Een receptie organiseren is momenteel niet toegestaan. Met enkelen wat gaan drinken op een terrasje in de stad kan wel …

'Dat bracht ons op ideeën,' zegt Daniëlle Van Horenbeeck, opleidingsmanager van Verpleegkunde. 'We wilden iets doen om onze studenten de kans te geven om op hun vers behaalde diploma te toosten. En omdat we in Mechelen gevestigd zijn en we die lokale verankering belangrijk vinden, hoefden we daar niet erg lang over na te denken: met een Mechelenbon kan wie dat wil een glas heffen in een van de Mechelse cafés.'

Mechelenbon

'Een cadeaubon krijgen is altijd leuker dan gewoon een enveloppe met geld,' reageert Greet Geypen, schepen van Economie. 'Op deze manier leren de studenten de Mechelenbon ook kennen en doen ze die op hun beurt misschien zelf eens cadeau. Het is een leuk initiatief van de school.  De leerlingen krijgen een mooi geschenk en daarnaast is het goed voor ons Mechels handelsapparaat. De Mechelenbon geraakt steeds meer ingeburgerd. We hopen naar de toekomst toe, dat ook bedrijven deze bon inzetten als geschenk voor hun werknemers of zakenrelaties.'

<Einde persbericht>

 

Praktisch

De studenten die dit jaar afstuderen, komen hun diploma ophalen op Campus De Vest, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen op 1 juli tussen 15 en 18 uur en op op 2 juli tussen 14.30 en 16.30 uur. Uw redacteur of fotograaf is van harte welkom. Alles verloopt coronaproof.

Annelies De Bruyne
Annelies De Bruyne Thomas More-Hogeschool

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.