Studenten wijzen studiekiezers de weg

Studenten wijzen studiekiezers de weg

Thomas More lanceert 'Wijze Week': studenten gidsen leerlingen tijdens openlesweek - 20-25 februari - alle campussen

Om studiekiezers beter te begeleiden bij hun studiekeuze lanceert de Thomas More-hogeschool de 'Wijze Week'. Tijdens de krokusvakantie kunnen de leerlingen die straks overstappen naar het hoger onderwijs, niet alleen een of meer open lessen volgen, ze krijgen ook een ervaren student aan hun zijde die hen door de campus gidst en tekst en uitleg verstrekt. Proeven van het vak in een echte les en meelopen met een student om de sfeer op te snuiven dus. In totaal zijn er een 500-tal open lessen gepland en een honderdtal rondleidingen.

Tijdens de krokusvakantie is het op de hogeschoolcampussen gewoon les, business as usual. De studenten hebben hun lesvrije week na de examens al gehad en het tweede semester is in volle gang. Een ideaal moment dus om studiekiezers de kans te geven om een campus te bezoeken en zich even onder te dompelen in het dagelijkse campusverkeer.

Op Thomas More kunnen ze voortaan niet alleen een les naar keuze volgen, ze krijgen desgewenst ook een student als gids langs alle hotspots op de campus. Een studentikoze preview op het leven en studeren aan de hogeschool.

Het idee om de traditionele openlesweek te combineren met rondleidingen door studenten ontstond tijdens de coronaperiode toen studiekiezers alleen in kleine groepjes op de campussen terechtkonden voor een geleid bezoek. De formule was erg populair bij de studiekiezers en hun ouders.

Wijze Week

Echte open lessen en superwijze rondleidingen (students only) van 20-25 februari (krokusvakantie), alle campussen van Thomas More

www.thomasmore.be/wijzeweek

Meer informatie

Walter Machielsen, persmedewerker
​+ 32 495 32 22 14

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.