Studenten zetten robots in tijdens Lego-beurs op Campus Geel

Studenten zetten robots in tijdens Lego-beurs op Campus Geel

'De robot is eigenlijk een cobot'

De Thomas More-campus in Geel is tijdens het weekend van 13 en 14 november opnieuw het decor voor de Lego-beurs van Bricks-and-More, de vijfde editie al. Studenten Elektromechanica grijpen samen met de studenten Digital Innovation van de IT Factory de kans om (jonge) bezoekers op een ludieke manier te laten kennismaken met robots, 'cobots' eigenlijk, en artificiële intelligentie.

Zo krijgt elke bezoeker van hun stand, groot of klein, de kans om eerst zelf een Lego-figuurtje samen te stellen. Een ridder, een ruimtevaarder, een dokter, een piraat ... Wanneer de bezoeker daarna het figuurtje in de blokjesversie van Old Trafford, het stadion van Manchester United (foto) plaatst, analyseert en herkent de robot dit figuurtje. De robotarm brengt het figuurtje dan naar de juiste setting, het kasteel met ridders bv. Samen bestuderen de studenten en de al dan niet jonge bezoekers of de robot een feilloos parcours aflegt.

'De robot is eigenlijk een cobot', zegt docent Eveline De Raeve. 'Dat is een soort robot waarmee je mag en veilig kan samenwerken, en die dus niet achter een hek moet. Om dit project mogelijk te maken gebruiken we een combinatie van drie heel vernieuwende technologieën: cobot, vision en artificiële intelligentie, die stap voor stap in de industrie ook hun intrede aan het maken zijn.'

Aandenken

De studenten Elektromechanica tonen tijdens de beurs ook ook graag hun creatieve ondernemersgeest. Met behulp van een 3D-printer maken ze zelf Lego-onderdelen. Met een lasercutter creëren ze een leuk aandenken voor ​ elke bezoeker. Hun motto: Als je het kan bedenken, kunnen wij het maken!

Op onze campus vinden we het belangrijk om niet te vervallen in hokjesdenken', aldus ​ Eveline De Raeve. 'Daarom laten we studenten uit verschillende opleidingen in multidisciplinaire teams samenwerken aan vernieuwend projectwerk dat verbonden is met het werkveld. Zo leren ze elkaars disciplines kennen en verbreden ze hun inzichten.'


Meer informatie

Eveline De Raeve, docent
[email protected]
​+ 32 494 58 59 60

Praktisch

Lego®beurs met meer dan 100 exposanten
Agora Thomas More Geel, Kleinhoefstraat 4, Geel

Zat. 13 november 2021,  14-20 u. en zon. 14 november, 10-17 u.

Prijzen en tickets: ​ www.bricks-and-more.be

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.