Thomas and the Mores treedt weer op

Thomas and the Mores treedt weer op

Legendarische docentenband maakt comeback

Het covergroepje Thomas and the Mores is wereldberoemd op Campus De Ham, in de mediaschool van Thomas More. Acht mediadocenten geven regelmatig legendarische concerten voor hun studenten, tijdens de studiereis naar Berlijn en op speciale activiteiten op de campus. Door corona kon Thomas and the Mores niet meer als band repeteren en ook optreden was niet aan de orde. Maar met de start van het nieuwe academiejaar komt ook de groep opnieuw elke donderdagavond op de campus samen om te oefenen. Het eerste optreden voor studenten is gepland op 12 november.

Mediadocenten kunnen meer dan studenten opleiden voor het mediavak. Ze willen hun studenten tonen dat ze buiten het leslokaal ook met andere zaken bezig zijn dan media. Muziek maken bijvoorbeeld. Tijdens een studiereis met studenten naar Berlijn trokken enkele docenten hun stoute schoenen aan en gaven een verrassingsconcert voor hun studenten. Het was een megasucces. De studenten vonden het geweldig om hun docenten in een totaal andere rol te zien, waarbij ze zich ook nog eens kwetsbaar durfden op te stellen. Want zingen en muziek maken voor een jonge generatie is niet zonder risico. De totale afgang dreigt ...

Groepsgevoel

Leader of the band is Thomas De Weerdt. In het professionele leven is hij videodocent. Bij Thomas and the Mores bepaalt hij de muzikale lijn en speelt hij basgitaar. Thomas: ‘Samen muziek maken met je collega’s bevordert de groepssfeer. We moeten letterlijk op elkaar leren inspelen, en dat teamgevoel nemen we daarna ook mee naar onze professionele samenwerking.' Leadzangeres is Lieve Roegiers, docente redactievaardigheden en vorig jaar door Klasse nog genomineerd tot leerkracht van het jaar. Lieve: ‘We willen als hogeschool een community zijn. Met ons bandje stappen we uit onze docentenrol en maken verbinding met onze studenten. En we amuseren ons ook geweldig.’

Eerste repetitie

Wil je de eerste repetitie bijwonen en kennis maken met alle bandleden? Dat kan op donderdag 30 september om 18 uur in het Mediacafé op campus de Ham.

Het eerstvolgende optreden staat gepland op 12 november in het mediacafé van de mediaschool op campus De Ham.

Voor de vorige -online- proclamatie maakten Thomas & The Mores ook een proclamatielied met bijhorend videoclipje, helemaal coronaproof opgenomen.

 

Meer informatie

Iris De Roover, opleidingsmanager Journalistiek
[email protected]
​+ 32 (0)495 23 61 69

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.