Thomas More biedt breedste waaier aan opleidingen aan

Thomas More biedt breedste waaier aan opleidingen aan

9 maart I Opencampusdag Thomas More

Op zaterdag 9 maart gooit de Thomas More-hogeschool haar deuren opnieuw wagenwijd open. De Opencampusdag is de ultieme try-out voor studiekiezers. De keuze is er reuze, want Thomas More heeft het meest uitgebreide aanbod opleidingen van alle Vlaamse hogescholen.

Ruim 2.000 studiekiezers zullen zaterdag een kijkje nemen in de lokalen, ateliers en labo's waar ze straks terechtkomen als ze voor een van de meer dan 60 opleidingen van Thomas More opteren. Ze kunnen proeven van het bestaande aanbod, maar ook van nieuwe trajecten. Zo zijn er bijvoorbeeld de professionele bachelors Human Resources Management die dit jaar van start ging en Maatschappelijke Veiligheid die de hogeschool volgend jaar lanceert.

Toekomstperspectief

Vanaf academiejaar 2024-2025 kan je op Campus Sanderus (Antwerpen) een professionele bachelor volgen om veiligheidsregisseur te worden. Het onveiligheidsgevoel groeit terwijl de criminaliteitscijfers dalen. Die kloof wil Thomas More met Maatschappelijke Veiligheid dichten. Stijn Coenen (algemeen directeur) gelooft ten volle in de nieuwe opleiding:

"Deze broodnodige bachelor is een enorme aanwinst voor onze hogeschool. Veiligheid beroert u en ik. Ik ben blij dat we met Thomas More onze verantwoordelijkheid hierin kunnen opnemen."

De hogeschool hoopt hiermee tegemoet te komen aan de onderbezetting in de veiligheidssector. De openstaande jobs in de gevangenissen, securitybedrijven of bij de politie liegen niet. Werk gegarandeerd dus. Op de Opencampusdag geeft unitmanager Peter De Graef alvast een boeiende infosessie over de opleiding.

Love for talent

Ook de HR-sector zoekt werkkrachten. Profielen die mens-maatschappijgericht én economisch en organisatorisch denken. Het curriculum van de nieuwe bacheloropleiding Human Resources Management (HRM) die dit jaar startte op Campus Geel antwoordt als geen ander op die vraag uit het werkveld. Bovendien biedt het volgend academiejaar een aantal nieuwe vakken aan, zoals Economische inzichten, HR & Finance en Employer Branding. Zo houdt het de vinger nog steviger aan de pols bij organisaties, arbeidsmarkt én samenleving. Carl Foulon, unitmanager Human CaRe:

"We bereiden onze bachelors voor op een 'duurzaam HR'. Love for talent is ons maatschappelijk weerwoord op de War for talent die woedt op de arbeidsmarkt. Mensen zijn veel meer dan 'klompjes goud' die organisaties en bedrijven willen bezitten. Kijk naar hun loopbaan, maar ook naar de scharniermomenten in hun persoonlijke leven. Bovendien verdient elk talent een kans. Echt iedereen is nodig. We zien onze bachelors dan ook als toekomstmakers: ze bouwen de brug terwijl ze erop lopen."

Daarnaast werkt HRM stevig samen met het HR-werkveld. Een aantal topbedrijven zijn actieve aandeelhouder van de opleiding. Ze reiken middelen aan om de studenten extra leerkansen te geven in de vorm van gastcolleges, projecten, externe workshops en HR-events.

Voor alle leeftijden

HR, de veiligheidssector, de zorgsector,... Bijna alle opleidingen die Thomas More aanbiedt, leiden tot een knelpuntberoep. Niet alleen 18-jarigen, maar ook steeds meer 25-plussers die willen om- of bijscholen vinden de weg naar de hogeschool. Voor hen bestaan er trajecten die aangepast zijn aan hun privé- en werksituatie. Studiekiezers van alle leeftijden zijn zaterdag dus welkom op de vier campussen in Mechelen, de drie campussen in Antwerpen, op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver en op de campussen in Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar. Ze kunnen er al hun vragen stellen aan docenten en proffen, maar ook aan studenten.

Meer informatie

Opencampusdag

Kom kennismaken

instagram.com/hrm_tmcampusgeel

Peter De Graef Unitmanager Mens en Welzijn, Thomas More-hogeschool
Carl Foulon Unitmanager Human CaRe, Thomas More-hogeschool
Stijn Coenen algemeen directeur, Thomas More-hogeschool

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.