Thomas More breidt Campus Geel fors uit

Thomas More breidt Campus Geel fors uit

Masterplan Geel treedt binnenkort in werking.

Vanaf volgend academiejaar (2024-2025) start Thomas More met het grondig vernieuwen van Campus Geel. De hogeschool zal de campus niet alleen renoveren, maar ook uitbreiden. "De metamorfose is nodig om onze studenten en medewerkers letterlijk en figuurlijk ruimte te geven. Niet alleen om les te volgen, ook om er thuis te komen", vertelt algemeen directeur Stijn Coenen. Masterplan Geel moet zorgen voor een inclusieve en duurzame leef- en leergemeenschap.

Campus Geel ondergaat vanaf volgend academiejaar een stevige facelift. Dan start de Thomas More-hogeschool met Masterplan Geel, een ontwerp dat de campus de komende jaren een groene en uitnodigende uitstraling zal geven. De werkzaamheden gebeuren gefaseerd om de lessen niet te fel te storen. In een eerste fase zal de A-blok een uitbreiding en energetische renovatie ondergaan. Die start in het voorjaar van 2025. Daarna volgen de andere blokken. De hogeschool wil zo van Campus Geel een echte thuis maken voor haar studenten en medewerkers. Campusmanager Toon Claes:

"Het vernieuwde studentenrestaurant wordt het kloppend hart van de campus. Zo zal je er niet alleen kunnen eten of drinken, maar ook tussen de twee lessen door aangenaam kunnen werken. Bovendien komt er in de buurt van het restaurant een gezellige koffiebar waar ook events kunnen plaatsvinden. Via het dakterras op de bovenverdieping heb je dan een prachtig zicht op het groen rond de campus."

Naast het vernieuwde studentenrestaurant, komt er ook een gloednieuw onthaalgebouw en zullen extra verdiepingen op de lesblokken worden gezet die toegankelijk worden gemaakt door liften. In de plannen is er niet alleen aandacht voor de sociale functies, maar ook voor duurzaamheid. "Duurzaamheid staat echt voorop bij de renovatie van onze campus. We isoleren waar mogelijk en zullen duurzaam verwarmen. We maakten al een start met de recente installatie van 1.464 zonnepanelen op onze daken en zullen in een latere fase het sanitair waar kan op regenwater aansluiten. Bovendien trekken we de kaart van groene mobiliteit en bouwen we een ondergrondse fietsenstalling", voegt Claes toe.

Opleidingshart

Daarnaast start de hogeschool in de loop van volgend academiejaar ook met de bouw van een nieuwe lesvleugel. De H-blok wordt het opleidingshart voor alle medewerkers en studenten van de lerarenopleidingen op Campus Geel. De oplevering van het nieuwe gebouw is voorzien in 2027. Vanaf het academiejaar 2027-2028 zullen alle lerarenopleidingen, met uitzondering van Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie, er hun intrek kunnen nemen. Zo krijgen de lerarenopleidingen vanuit Turnhout en Vorselaar alle ruimte om in Geel aan hun toekomstverhaal te schrijven.

More Space

Niet alleen Campus Geel wordt stevig onder handen genomen. Ook de vernieuwingen aan Campus De Vest in Mechelen zijn volop aan de gang en maken deel uit van het algemene 'More Space'-masterplan van de hogeschool. De Vest wordt een echte future-proof landmark in de stad. Ook hier met veel aandacht voor duurzaamheid dankzij de groene daken op het gebouw, een BEO-veld met warmtepomp, zonnepanelen … Thomas More zet dus volop in op het verbeteren van de infrastructuur op de verschillende campussen en biedt zo een antwoord op de nood aan meer ruimte.

Stijn Coenen
Stijn Coenen Algemeen directeur, Thomas More-hogeschool
Toon Claes campusmanager, Thomas More-hogeschool
Een impressie van de binnenkant van de vernieuwde campus
Een impressie van de binnenkant van de vernieuwde campus
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.