Thomas More en Axa worden 'partners in education'

Thomas More en Axa worden 'partners in education'

Op woensdag 14 maart ​ bezegelden Thomas More en verzekeringsmaatschappij Axa een duurzame samenwerkingovereenkomst op de hogeschoolcampus in Mechelen.

De overeenkomst in het kader van het 'Partners in Education'-programma houdt in dat de instellingen in de toekomst structureel gaan samenwerken.

De hogeschool die heel wat businessopleidingen in huis heeft (o.a. Accountancy-Fiscaliteit en Financiën en Verzekeringen, afstudeerrichtingen van de bachelor Bedrijfsmanagement), kan bij het bedrijf terecht voor stageplaatsen, werkplekleren, bachelorproeven en expertise. De verzekeraar zit op de eerste rij om aanstormend talent te rekruteren en voor samenwerking op het vlak van innovatie en kennisdeling. In alle opzichten een win-winsituatie dus.

Bedrijfsbezoek

Als onderdeel van deze overeenkomst inspireerde Koen Lukasczyk, chief Communication, Brand & Sustainability bij AXA, studenten en docenten over de kracht van effectieve communicatie. Na het seminarie was er tijd voor een netwerkmoment waarbij er uitgebreid kennis gemaakt kon worden tussen de verschillende partijen.

Naast het seminarie werd er ook een gastcollege gegeven over aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo worden experten uit de sector rechtstreeks naar de les gehaald voor een future-proof opleiding. De samenwerking tussen AXA en Thomas More Hogeschool zal volgend jaar verder gezet worden met een bedrijfsbezoek aan AXA. Op die manier kunnen de studenten een kijkje nemen achter de schermen van een internationaal verzekeringsbedrijf en krijgen ze een beter inzicht in de dagelijkse werking van zo'n organisatie.

(Foto: Geert Strobbe, unitmanager businessopleidingen Mechelen en Marie Willo van Axa, Head of Talent Acquisition, Employer Branding & Inclusion)

Meer informatie

Geert Strobbe, 015 36 91 53

[email protected]

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.