Thomas More-hogeschool in de lift: 10% meer studenten in de bachelors, 25% meer in de graduaten

©Thomas More
©Thomas More

Met de start van het academiejaar in zicht, krijgen de hogescholen een duidelijker beeld van de tendensen in hun inschrijvingen. De definitieve cijfers volgen pas in oktober. Nu is al duidelijk dat Thomas More-hogeschool sterk groeit. Met een toename van 5% in de bacheloropleidingen en zelfs 13% in de graduaten, blijft Thomas More met meer dan 20.000 studenten ook dit jaar de grootste hogeschool van Vlaanderen.

Die stijging is uiteraard goed nieuws voor Thomas More, maar de groei heeft ook een schaduwzijde. Enerzijds groeit de financiering van de bacheloropleidingen niet volledig mee met de groeiende markt. "Anderzijds zijn de graduaatsopleidingen in vergelijking met de bachelors stevig ondergefinancierd. De toename in studenten is dus de facto een besparing voor de Vlaamse Overheid, een besparing die volledig op de rekening van de hogescholen komt," aldus Algemeen Directeur Stijn Coenen. ​

Gezien de hervorming in het onderwijs, die stelt dat secundaire studenten uit de B-stroom na hun zesde middelbaar rechtstreeks mogen instromen in een graduaat, zonder een zevende jaar, zal de populariteit van die graduaten - en daarmee de nood aan een herziene financiering - alleen maar groeien.

Voor een uitgebreider interview over de knelpunten in financiering met Algemeen Directeur Stijn Coenen, neem contact op met directeur Marketing en Communicatie Tim Moriën via tim.morien@thomasmore.be of 0484 32 81 70

STEM-opleidingen blijven groeien

Thomas More zal dit academiejaar opnieuw meer dan 20.000 studenten verwelkomen en blijft daarmee de grootste hogeschool van Vlaanderen. Eén van de meest opvallende stijgers is de bachelor Agro- en Biotechnologie (+26%). Meer studenten kiezen dus bewust voor een toekomst in de brede landbouwsector. Daarnaast doen Autotechnologie (+66%), Elektromechanica (+35%) en Elektronica-ICT (+45%) het bijzonder goed.

Verder blijft Bedrijfsmanagement erg in trek bij de studiekiezers (+27% in Geel en +9% in Mechelen) en ook de sportopleidingen breken opnieuw records.

Lerarenopleiding houdt stand, verpleegkunde in de lift

Ook bij Thomas More zijn er pieken zichtbaar in de lerarenopleidingen, met vooral lager onderwijs dat 6,5% groeit over de campussen heen.

Verpleegkunde mag dan wel weer rekenen op een stijging van 10 procent studenten. Ook Ergotherapie ontvangt meer studenten (+37%) dan vorig jaar. De nieuwe opleiding Maatschappelijke Veiligheid neemt een vliegende start met nu al meer dan 60 inschrijvingen.

Meer internationale studenten

Een laatste trend die zich al enkele jaren doorzet, is de groei van internationale studenten. Van zo’n 600 studenten vorig jaar op dit moment, gaan we nu al naar bijna 800 studenten. En ook die aantallen zullen nog een aantal weken aangroeien.

Daarmee bouwen we verder aan Thomas More als internationale hogeschool, door de interculturele context ook voor de Vlaamse studenten op onze campussen te brengen.


Voor meer info rond de inschrijfcijfers kan je contact opnemen met Tim Moriën, directeur Marketing en Communicatie.

Tim Moriën

Tim Moriën

Directeur Marketing en Communicatie, Thomas More

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.