Thomas More kondigt nieuwe Keypartner In Education aan

Thomas More kondigt nieuwe Keypartner In Education aan

De hogeschool gaat samenwerken met Janssen Pharmaceutica, onderdeel van Johnson & Johnson.

Vandaag start de strategische samenwerking tussen de Thomas More-hogeschool en Janssen Pharmaceutica. Beide partijen bundelden al langer de krachten. Maar nu gaat de nieuwe samenwerking een stap verder dan de klassieke aanpak.

Thomas More en Janssen Pharmaceutica werken al langer samen. Zo begeleidde het bedrijf in het verleden bachelorproeven van de studenten, werden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en gemeenschappelijke projecten uitgewerkt. Nu Janssen Pharmaceutica Keypartner in Education wordt van de hogeschool, wordt de synergie tussen werkveld en onderwijs nog harder gestimuleerd. Samen leggen ze de focus op cocreatie en innovatie. Deze nieuwe fase is een win-win voor beide partijen.

Maar liefst 6 opleidingen gespreid over 2 campussen (Geel en De Nayer) zijn gebaat bij deze nieuwe langdurige samenwerking. Vooral Biomedische Laboratoriumtechnologie, Chemie en IT zullen impact voelen. Maar ook Ontwerp- en productietechnologie, Bedrijfsmanagement en Agro- & biotechnologie plukken de vruchten. Ann Huygens (opleidingsmanager Biomedische Laboratoriumtechnologie):

“De synergie ligt voor de hand. We hebben al verschillende jaren een fijne samenwerking. Janssen Pharmaceutica is al van bij de start van onze opleiding een betrokken partner. Ik ben verheugd dat we kunnen rekenen op hun expertise enerzijds en anderzijds, dat zij geloven in de kracht van onze jonge talenten.”

Hands on

Janssen Pharmaceutica zal een actieve rol spelen bij de vormgeving van het opleidingscurriculum. Concreet betekent dit dat het een eigen leerpakket zal aanbieden, cursussen en didactisch materiaal ter beschikking zal stellen voor de studenten, hen zal coachen bij reële opdrachten en ook toegang zal bieden tot de werkvloer voor een langere periode. "Experten van Janssen Pharmaceutica zullen onze studenten Biomedische Laboratoriumtechnologie triggeren door gastlezingen te geven. Onderwerpen daar zijn bijvoorbeeld immunologie, kwaliteitszorg en nieuwe ontwikkelingen waaronder CAR-T. Bovendien krijgen ze de kans om een kijkje te nemen bij Janssen Pharmaceutica tijdens de Pharmaceutical Days en projectdagen. Het is een unieke opportuniteit, voor student én docent, om zo een wereldspeler van binnenuit te leren kennen”, aldus Huygens.

Samen investeren

Niet alleen Thomas More haalt voordeel uit deze samenwerking. Janssen Pharmaceutica op zijn beurt kan de jonge krachten inzetten om concrete cases uit te werken. Door te investeren in de vorming van de volgende generatie krijgt het bedrijf de kans om toekomstig talent aan te trekken.

Maatschappelijke impact

Het keypartnerschap in Education heeft ook een maatschappelijk luik. Studenten van Thomas More en medewerkers van Janssen Pharmaceutica zullen als STEM-ambassadeurs workshops in het secundair onderwijs geven. Doel hierbij is om de interesse rond wetenschap en technologie te versterken, om zo een grotere instroom in STEM-onderwijs én doorstroom naar STEM-functies in het werkveld te realiseren. WiWeTeR Thomas More zal, als gangmaker voor STEM, de regie van deze samenwerking op zich nemen.

Regina Vuerinckx Externe Relaties, Thomas More-hogeschool
Story image

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.