Thomas More lanceert Human Resources Management en Travel Support

Thomas More lanceert Human Resources Management en Travel Support

Zat. 11 maart - Nieuwe opleidingen op eerste opencampusdag

Op zaterdag 11 maart, op de eerste Opencampusdag van het academiejaar, introduceert de Thomas More-hogeschool - naast een aantal nieuwe keuzetrajecten - twee nieuwe basisopleidingen: de 3-jarige bachelor Human Resources Management op Campus Geel en het 2-jarige graduaat Travel Support op Campus De Vest in Mechelen.

Op zaterdag 11 maart wordt het weer druk op Thomas More. Ruim 2.000 studiekiezers hebben zich geregistreerd voor een bezoek aan een of meerdere campussen. De traditionele eerste Opencampusdag is meteen de opening van de inschrijvingen voor het volgend academiejaar. In 23-24 pakt de hogeschool uit met twee nieuwe basisopleidingen. De bachelor Human Resources Management in Geel en het graduaat Travel Support in Mechelen beantwoorden aan de vraag naar meer geschoolde profielen in respectievelijk de HR- en de reissector.

HR in de lift

'HR zit in de lift', zegt unitmanager Carl Foulon. 'Bij personeelsbeleid komt tegenwoordig heel wat kijken, het is een veeleisend vak geworden. Er bestonden al trajecten bij de graduaten en op masterniveau, maar er was nog geen omvattende bacheloropleiding hoewel de sector echt veel breed en hoog opgeleide profielen nodig heeft.'

'In de opleiding zit een belangrijke sociale component, denk aan talentontwikkeling, selectie en recrutering, duurzaamheid, work-life balance, maar ook ethiek - hoe ga je om met data bv. - en bedrijfsmanagement: talen, recht, digitale tools ...'

Uniek aan onze opleiding is dat we ook aan de slag gaan met microcredentials. Zo kunnen ook leidinggevenden of mensen die al in de sector werken via een korte, maar gevalideerde opleiding, bijscholen in HR-skills.'

Travel Support

Een andere sector die na de coronajaren weer begint te boomen is het toerisme. 'Bovendien is het beroep 'reisagent' sinds ​ kort een knelpuntberoep', zegt opleidingscoördinator Linn Verschueren. 'Onze studenten zullen dus zonder problemen werk vinden in de sector als baliemedewerker in een toeristisch informatiekantoor of later als reisagent of -organisator in een reiskantoor. We leggen de focus niet alleen op uitgaand toerisme, maar ook op inkomend toerisme.'

E-sportmanager

Andere nieuwigheden vind je in Turnhout waar de bachelor Sport en Bewegen nu de keuzetrajecten Advanced Personal Trainer, Beweegcoach, Sporteducatie en G-sportcoach aanbiedt en de bachelor Sport- en Cultuurmanagement onder meer een traject tot E-sportmanager in de vrij jonge, maar snel groeiende sector van het gamen in competitieverband.

Engelstalige opleidingen

Thomas More blijft ook verder investeren in Engelstalige programma's. De hogeschool biedt al 10 Engelstalige bachelorprogramma's aan met verschillende afstudeerrichtingen en keuzetrajecten. Wie al een diploma op zak heeft, kan kiezen tussen 5 verschillende verkorte bachelors en 3 postgraduaten. De Engelstalige programma's zijn niet alleen populair bij internationale studenten, ze trekken steeds meer Vlaamse studenten met internationale ambities aan. ​

In september 2023 start een nieuwe afstudeerrichting Global Supply Chain Management binnen de opleiding International Business Management, naast Data Science, Protection and Security en International Business and Trade. Ook de opleiding International Journalism kan je voortaan volledig in het Engels volgen.

 

Studiekiezers en compagnons zijn welkom op de vier campussen in Mechelen, de drie campussen in Antwerpen, op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver en op de campussen in Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar. Aanmelden kan tot het laatste moment en ook nog ter plaatse.

Praktisch

Opencampusdag Thomas More - alle campussen
​Zaterdag 11 maart 2023 - 10.00-15.00 u.

www.thomasmore.be/kom-kennismaken

Contact

Human Resources Management: Carl Foulon, + 32 492 15 71 46
​Travel Support: Linn Verschueren, ​ + 32 472 07 14 ​ 37
​E-sportmanager: Inge Lauwers, +32 485 14 30 18
​Engelstalige opleidingen: Annik Schellens, +32 486 90 16 72

Walter Machielsen, persmedewerker, +32 495 32 22 14

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.