Thomas More lanceert Radio ROEM

Thomas More lanceert Radio ROEM

Studentenradio sprokkelt verhalen op alle campussen van de hogeschool

Thomas More heeft nu ook een eigen radiozender. Radio ROEM zendt elke vrijdagmiddag live uit vanop een van de campussen van de hogeschool. Warme radio met verzoeknummers, interviews en verhalen door en voor studenten en medewerkers. De jonge helden die professioneel de knoppen en de microfoons van de mobiele studio bedienen, zijn studenten van de banaba Toegepaste Audiovisuele Communicatie en Journalistiek. 'Onze hogeschool is verspreid over de hele provincie', zegt directeur People & Community Evelyne Eykelberg, '2.000 medewerkers en 20.000 studenten op verschillende campussen, maar met een gedeelde frequentie. Een verbindende studentenzender leek ons een ideaal kanaal om al die verhalen met elkaar te delen en echte banden te smeden.'

Op vrijdagmiddag strijken de studenten van Radio ROEM neer op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver voor een live-uitzending van vier uur. Daar brengen ze de campus en alles wat daar leeft als het ware ‘in beeld’ voor de hele meeluisterende hogeschoolcommunity ​ niet alleen op De Nayer zelf, maar ook in Antwerpen, Mechelen, Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar, op de campus, op kot of thuis. Radio ROEM is er immers voor de hele Thomas More-community: studenten én medewerkers.

Onze studenten staan borg voor goed gemaakte live radio', zegt radiodocent en StuBru-presentator Nelles De Caluwe, die het project begeleidt. 'Hun recept? Toffe reportages, verrassende live-interviews, ontroerende verhalen en swingende verzoeknummers.' 

De nieuwe éénjarige specialisatie Radio is een van de paradepaardjes op mediacampus De Ham in Mechelen. De bachelor-na-bachelor leidt allround radiomakers op met de modernste middelen. Naast de drie studio's op de campus pakt de opleiding straks ook nog uit met een echte studio op wielen. Radio ROEM zal dan nog vlotter ter plaatse geraken.


Praktisch

Live-uitzending Radio ROEM, Campus De Nayer
​Jan De Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Vrijdag 19 november 2021, 10-14 uur


Meer informatie

 

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.