Thomas More lokt studenten uit hun kot met internationale uitdaging

Thomas More lokt studenten uit hun kot met internationale uitdaging

Student Challenge Day - Campus Geel - 16 maart

Van maandag 13 maart tot vrijdag 17 maart organiseert Thomas More opnieuw Internationale Dagen. Het thema van deze 18e editie luidt ‘Multidisciplinariteit in onderwijs’. Tijdens deze week komen internationale gasten uit de hele academische wereld samen op de verschillende campussen van Thomas More. De kers op de taart? De ‘Student Challenge Day’ op 16 maart. Dan dagen Thomas More-docenten van verschillende campussen en internationale gasten 900 studenten uit om op een vernieuwende en creatieve manier na te denken over hoe we de toegang tot kennis kunnen faciliteren voor iedereen.

Tijdens de Internationale Dagen hebben nemen de gasten deel aan netwerkactiviteiten en inspiratiesessies. Voor de Thomas More-studenten is er een ruim aanbod aan lezingen door internationale gastsprekers.

Duurzame ontwikkeling

Campus Geel vormt op donderdag 16 maart het toneel van een heel bijzondere uitwerking van het thema ‘multidisciplinariteit in onderwijs’. ​ Student Challenge Day gaat over duurzame ontwikkeling (Sustainable Development Goals). Na een inspirerende uitleg van SDG-expert Rob de With en een introductie door een expertenpanel, gaan 900 studenten uit de bacheloropleidingen IT, Sociaal Werk, Vroedkunde, Verpleegkunde, Business, Bouw, Elektromechanica en Energietechnologie in kleine gemengde groepjes nadenken over hoe we de toegang tot kennis kunnen faciliteren voor iedereen.

Studenten kunnen bijvoorbeeld nadenken over hoe we ouderen meer bewust kunnen maken van de gevaren van phishing, over hoe nieuwkomers in België eenvoudiger informatie kunnen krijgen over de Belgische cultuur en procedures, over hoe we duurzame mobiliteit kunnen promoten en toegankelijk maken voor iedereen en ga zo maar door.

Samenwerken met andere disciplines

De teams strijden tegen elkaar voor de meest creatieve en innovatieve, maar ook haalbare oplossing. Aan het eind van de namiddag stellen de groepjes hun ideeën voor aan hun medestudenten en coaches. De beste groepjes stoten door naar de grote finale, waar de winnaar wordt gekroond.

Het doel van dit event is om de studenten te laten proeven van de duurzame ontwikkelingsdoelen, en dit met een internationale twist. Ze leren ook samenwerken met studenten uit andere disciplines. ​

‘We hopen de studenten te inspireren en ook een beetje uit hun kot te lokken’, aldus het organiserend comité van de ‘Student Challenge Day’.

Praktisch

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.