Thomas More schakelt over naar code oranje

Thomas More schakelt over naar code oranje

Vanaf maandag 19 oktober minder studenten op de campussen

Vanaf maandag 19 oktober zal Thomas More op alle campussen overschakelen van code geel naar code oranje. Met deze beslissing wil de hogeschool de verspreiding van het coronavirus helpen indijken. De lessen vinden momenteel op een coronaveilige manier plaats, maar de circulatie op de campus, het pendelen en de sociale contacten tussen de lessen zorgen voor risico's. Ondanks alle preventieve maatregelen stijgt ook op de hogeschool, zowel bij medewerkers als studenten, het aantal besmettingen. ​

De hogeschool startte het academiejaar in code geel. Dankzij de inspanningen om de lessen coronaproof te organiseren, in een mix van online en on campus, konden studenten en docenten elkaar live ontmoeten en dat was cruciaal voor een goede opstart. Vanaf maandag 19 oktober gaat code oranje in. Dit betekent dat er nog steeds lessen op de campussen doorgaan, maar dat de aanwezigheid van studenten in de aula's teruggeschroefd wordt van 1/2 naar 1/5 mét mondmasker. De hogeschool zet meer in op online onderwijs. De leercentra worden gesloten en de studentenrestaurants bieden enkel take-away maaltijden aan. ​ Labo's, skillslabs en andere praktijklessen gaan nog steeds zoveel mogelijk op de campus door.

Algemeen directeur Stijn Coenen: “Met deze aanpassing in onze organisatie willen we onze verantwoordelijkheid nemen om de circulatie van het virus terug te dringen. In de eerste plaats om wie kwetsbaar is te beschermen, maar ook om nog drastischere ingrepen - bijvoorbeeld voor het leerplichtonderwijs - te helpen voorkomen.”

De nieuwe fase gaat pas volgende maandag in omdat de planningsdienst enkele dagen nodig heeft om uurroosters en campusbezetting aan te passen aan het nieuwe draaiboek.

Veerle Heyvaert
Veerle Heyvaert Algemeen woordvoerder

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.