Thomas More-talent verovert finaleplaats in Dubai

Voor de allereerste keer bereiken Thomas More-studenten de wereldfinale van de prestigieuze Sustainable Hospitality Challenge 2024. De internationale wedstrijd brengt meer dan 70 topuniversiteiten en hogescholen samen om innovatieve oplossingen te bedenken voor duurzaamheid in de hospitality sector. Maandag rond 14u00 (onze tijd) vindt de finale plaats in Dubai en weten we of EcoQanat, het concept van de studenten, wint.

De EcoQanat-crew bestaat uit vier studenten van Thomas More, KU Leuven en AP Hogeschool. Momenteel zitten ze in Dubai. Daar verdedigen ze maandag 30 september hun finaleplaats op de vermaarde Sustainable Hospitality Challenge. Bij Thomas More zijn ze bijzonder fier dat twee van hun studenten deel uitmaken van dit getalenteerde team. Internationaal coördinator Liesbeth Uvin:

"We kunnen niet trotser zijn. Zo'n finaleplaats is ontzettend veel waard. ​ Niet alleen voor de studenten om hun vaardigheden internationaal te tonen, maar het versterkt ook de reputatie van Thomas More als een toonaangevende opleider binnen duurzame innovatie en als dé internationale hogeschool in Vlaanderen. De toewijding en innovatie van ons team hebben hen echt doen onderscheiden."

Traditie en innovatie

EcoQanat is een innovatief en duurzaam concept voor koelsystemen in de hotelbranche. Inspiratie vonden de studenten bij de eeuwenoude Qanat-koelsystemen die op het Arabische schiereiland werden gebruikt. Het project integreert de technieken met geavanceerde technologie om een duurzaam en efficiënt HVAC-systeem (verwarming, ventilatie en airconditioning) te creëren. Uvin:

"Het is een perfect voorbeeld van hoe studenten traditionele kennis kunnen combineren met moderne technologie. We geloven dat ze klaar zijn om een duurzame impact te maken op de toekomst van de hospitality sector."

Ook de studenten zijn onder de indruk en geloven in wat komt. International Business and Trade-student aan de Thomas More-hogeschool Ries Anderson:

"We wisten dat we met EcoQanat een geslaagd product hadden. We zijn trots om in Dubai Thomas More te vertegenwoordigen. Om hier te staan tussen studenten van topuniversiteiten, van Amerika tot Thailand, is een enorme eer!"

Hotels van morgen

De Sustainable Hospitality Challenge 2024 richt zich op productontwikkeling om een duurzame hotelbranche te stimuleren. Chris Newman, Executive Director van NEOM Hotel Division en jurylid, benadrukt het belang van de challenge:

"Het is een cruciaal platform om nieuwe ideeën uit te werken. We verwachten dat de deelnemers de grenzen nog verder zullen verleggen en de manier waarop we reizen, verblijven en leven zullen herdefiniëren."

De finale vindt plaats van 28 september tot 4 oktober in Dubai tijdens de Future Hospitality Summit, het hospitality event waar meer dan 1.500 C-level genodigden aan deelnemen. Daar zullen de studenten hun project presenteren in 'Shark Tank'-stijl voor een jury uit de sector. Het EcoQanat-team presenteert op maandag 30 september om 14u00. De finale is live via LinkedIn te volgen.

Liesbeth Uvin

Internationaal coördinator, Thomas More-hogeschool

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.