Thomas More versterkt Vietnamese banden tijdens koninklijk staatsbezoek

© BELGA
© BELGA

Thomas More neemt momenteel deel aan het toonaangevende staatsbezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde aan Vietnam. Algemeen directeur Stijn Coenen vertrok gisteren met de officiële delegatie op vierdaagse naar Hanoi en Ho Chi Minh City. Het bezoek markeert 50 jaar diplomatieke betrekkingen tussen België en Vietnam.

"Een staatsbezoek is het hoogste diplomatieke type bezoek tussen twee landen", duidt Stijn Coenen. "Voor Thomas More is dit een prachtige kans om onze partnerschappen te vernieuwen met Thai Nguyen University of Medicine and Pharmacy en RMIT University Vietnam." De ondertekening vindt plaats op 1 april in Hanoi, in aanwezigheid van Belgische en Vietnamese academische vertegenwoordigers.

"Vietnam is niet zomaar een partner. Het is onze toegangspoort tot de ASEAN-regio en een van de meest dynamische economieën in Zuidoost-Azië."

Vlaamse studenten in Vietnam

"Wie hier in Vietman ervaring opdoet, heeft een streepje voor bij werkgevers", vult Coenen aan. Momenteel verblijven er 3 Thomas More-studenten. Ze ontmoeten hun algemeen directeur tijdens een informeel diner op 1 april. Lorena Canini volgt les aan RMIT in Hanoi:

"Wat ik hier leer, kan je niet uit boeken halen. Vietnamese bedrijven zoeken razendsnel naar oplossingen zonder jaren te twijfelen. Die hands-on mentaliteit neem ik mee naar België. Het is wel tof dat de algemeen directeur een avond tijd maakt om met de studenten te gaan eten."

Een academische en diplomatieke roadtrip

Het staatsbezoek, dat 50 jaar diplomatieke betrekkingen viert, biedt Thomas More een strategische kans om banden in Zuidoost-Azië te versterken. Met internationalisering als kernwaarde en meer dan 500 partners wereldwijd is dit een belangrijk moment voor de hogeschool. De delegatie start in Hanoi met seminars rond duurzaamheid en klimaatverandering en reist door naar Ho Chi Minh City voor een ceremonie bij de Puratos Bakery School, waar het koninklijk paar het Cocoa-project bezoekt dat duurzame cacaoteelt stimuleert.

Van groene economie tot biotech en agrofood: de Belgisch-Vietnamese banden worden steeds hechter in verschillende sectoren. Naast Thomas More vertegenwoordigen onder andere ook KU Leuven en Odisee de academische sector. De aanwezigheid van ministers Prévot, Vervoort en Van Achter onderstreept dan weer het belang dat België hecht aan deze relatie en zijn rol als duurzaamheidsambassadeur in de regio.

Interviews en beeldmateriaal

Stijn Coenen is tijdens het staatsbezoek beschikbaar voor interviews (best via WhatsApp). Ook studente Lorena mag gecontacteerd worden.

 

Stijn Coenen

algemeen directeur, Thomas More-hogeschool

Lorena Canini

studente RMIT, Thomas More-hogeschool

 

Share

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.