Thomas More vormt decor voor Amerikaans worstelevenement

Thomas More vormt decor voor Amerikaans worstelevenement

Donderdag 9 maart - Campus De Ham - Mediastudenten organiseren 'Clash at the campus'

Op donderdag 9 maart wordt de grootste zaal van Campus De Ham, de mediacampus van de Thomas More-hogeschool, volledig omgetoverd tot een heuse Amerikaanse worstelarena. De studenten Media & Entertainment Business organiseren er dan “Clash at the Campus”. Op de affiche enkele interessante namen uit binnen -en buitenland.

Catch

In de Verenigde Staten is professioneel worstelen big business. WWE, de grootste organisatie, staat beursgenoteerd en wekelijks leveren de shows, die live uitgezonden worden, miljoenen kijkers op. De populariteit is vooral te wijten aan het feit dat catch een combinatie is van sport, show en acrobatie. In Europa is het genre uiteraard veel kleiner maar daarom niet minder interessant. Dat dachten ook zes studenten van de Thomas More-hogeschool. Samen met één van de grootste organisaties van het land, Real American Wrestling (RAW) uit Westerlo, zetten ze nu een internationaal evenement op poten.

En daarvoor hebben ze niks aan het toeval overgelaten. 'We laten zelfs een ring uit Parijs komen om het alles zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen’, zegt docent en mede-organisator Valentijn Horemans.

Met Rob Raw, die ooit zelf nog in een WWE-ring stond, Légion Von Creed en Leo Leroi staan er enkele grote namen uit eigen land op de affiche. Verder zullen er met Hugo Perez, Pauline Laout en Adriaan Lemstra ook worstelaars zijn uit onder andere Frankrijk en Nederland. Zij nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijden. De interessantste partij is die waar alle deelnemers samen in de ring zullen verschijnen. De laatste worstelaar die niet over de touwen gegooid wordt, is de grote winnaar.

Voor studenten, door studenten

‘Het is misschien ongebruikelijk, en zelfs speciaal, om een worstelring te plaatsen in een hogeschool maar toch past het evenement volledig binnen het programma van de studenten’, zegt Horemans. ‘Zo zijn ze zelf verantwoordelijk voor heel wat aspecten van de organisatie, denk maar aan: het ticketverloop, catering, multicamcaptatie, het commerciële luik, promo en tal van andere zaken.’

‘De show zelf zal te zien zijn op het nieuwe jongerenplatform ZooMedia. Daarvoor zetten we meerdere camera’s in. Maar verder kunnen de bezoekers van het evenement ook genieten van tal van andere activiteiten, zegt studente Media -en Entertainmentbusiness Lore Borms. ‘Zo is de catering helemaal Amerikaans getint, vindt er ook een initiatie worstelen plaats, is er de mogelijkheid om catch te beleven in virtual reality en zijn er DJ’s die voor sfeer zullen zorgen voor en na de show.’

‘Door een samenwerking met Super8 & Brouwerij Haacht kunnen we het evenement trouwens gratis aanbieden aan studenten van Thomas More en KU Leuven’, besluit Borms. ‘Dat is mooi meegenomen in financieel soms moeilijke tijden voor onze generatie. Op die manier kan iedereen genieten van een ontspannende avond.’

De deuren openen om 18 uur, de show ‘Clash at the Campus’ begint om 20 uur. Een ticket reserveren kan via zoomedia.be.

Praktisch

Clash at the campus - Real American Wrestling

  • Donderdag 9 maart 2023 - deuren 18 uur - show 20 uur
  • Thomas More Campus De Ham – Raghenoplein 21bis – 2800 Mechelen

Meer informatie

Valentijn Horemans, docent Media - Thomas More, + 32 472 60 95 31

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.