Thomas More zet zijn schouders onder pilootproject politieopleiding 

Thomas More zet zijn schouders onder pilootproject politieopleiding 

De hogeschool streeft naar een intense samenwerking tussen de academische wereld en de politie.

De Thomas More-hogeschool ligt samen met campus Vesta mee aan de basis van een kersvers pilootproject om de politieopleiding te vernieuwen. “Onze samenleving wordt steeds complexer, dankzij onze academische kennis en expertise helpen wij de politiemensen van morgen klaar te stomen.”

Deze ochtend werd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden de aftrap gegeven voor het pilootproject rond het nieuw politieonderwijs. Elke politieschool in België werd uitgenodigd om samen met een hogeschool mee te werken aan een vernieuwende visie op het politieonderwijs, zo ook Campus Vesta samen met de Thomas More Hogeschool.  

Pieter Van Turnhout (directeur Campus Vesta) “Onze samenleving is complexer dan ooit en dus zijn ook de verwachtingen naar politieagenten fel gestegen. Vandaag worden agenten geconfronteerd met dezelfde uitdagingen als een cyberexpert, chemicus, crisismanager of een maatschappelijk werker. Wij willen politieagenten ondersteunen in die uitdagingen met een stevige, kwalitatieve en toekomstbestendige opleiding.” 

Thomas More heeft met haar meer dan 200 opleidingen en 6 onderzoekscentra alles in huis om deze vernieuwde politieopleiding mee vorm te geven. Fatma Özdemir, docent maatschappelijk werk, en Lieze Kennes, docent toegepaste psychologie, zijn betrokken bij het project. 

Özdemir was eveneens aanwezig op de persconferentie. “De samenstelling en het opleidingsniveau van onze maatschappij veranderen,” vertelt ze. “Agenten hebben vandaag de dag daarom meer dan ooit nood aan verschillende soorten communicatieve vaardigheden. Ook psychologische of maatschappelijke inzicht in situaties of mensen waarmee ze in contact komen, is van groot belang om efficiënt en professioneel te kunnen werken. Vanuit onze onderzoeksgroep Zorg en Welzijn hebben wij agenten in spe veel kennis te bieden.” 

Stijn Coenen (algemeen directeur Thomas More): “Voor Thomas More is de ambitie groot, dit project gaat over veel meer dan enkele gastcolleges geven. Wij streven naar een intense samenwerking tussen de academische wereld en de politie. Elke partij brengt zijn expertise en kennis aan tafel om zo te komen tot een bijzonder krachtige opleiding die de politieagenten van morgen vormt.” 

Story image
Story image

 

Frederik Van den Bril
Frederik Van den Bril Persverantwoordelijke

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.