TurnOutdoor brengt avontuur naar de stad

TurnOutdoor brengt avontuur naar de stad

Turnhout – vrijdag 26 mei – 16 uur - Studenten LO organiseren adembenemend evenement voor jong en oud op de Grote Markt

Op vrijdag 26 mei brengen de laatstejaarsstudenten van de bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Thomas More in Turnhout hun expertise naar de buitenwereld met hun unieke evenement: TurnOutdoor. Het outdoorevent heeft als doel om jong en oud een leuke en avontuurlijke dag te bezorgen, terwijl het tegelijkertijd de opleiding in de kijker zet. Wat TurnOutdoor uniek maakt, is dat de activiteiten ook voor mensen met een beperking openstaan, zodat zij ook kunnen genieten van deze spannende dag vol sport en spel. Op het programma staan onder meer gelblasters, een klimmuur, mega darts, highland games en ice climbing.

Outdoor voor iedereen

TurnOutdoor brengt het avontuur naar de stad. En dat kan je letterlijk nemen. De Grote Markt van Turnhout wordt omgetoverd tot een avontuurlijk evenement voor jong en oud. Deelnemers mogen zich verwachten aan een dag vol adrenaline.

TurnOutdoor is de nieuwe naam en een nieuw concept voor City Kickx dat 12 succesvolle edities op de teller had. In de vorige edities kwamen er tal van activiteiten aan bod zoals een deathride van de kerktoren, hindernisbanen, klimtorens, ... Enkele hiervan blijven een vaste waarde in de huidige editie, maar er zijn ook verschillende nieuwe attracties.

Voor de laatstejaarsstudenten van de educatieve bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie is het event een toonmoment voor hun driejarige specialisatie Outdoor & Event. Zaterdag demonstreren ze wat ze in het mars hebben aan het grote publiek.

TurnOutdoor heeft de ambitie om ook in de toekomst de stad jaarlijks te verrassen met nieuwe activiteiten en uitdagingen.

Ook ​ voor mensen met een beperking

Dit jaar wordt hun evenement vanaf 13 uur speciaal opengesteld voor mensen met een verstandelijke en fysieke beperking zodat ook zij kunnen genieten van een avontuurlijk evenement. Vanaf 16 uur is iedereen welkom.


Praktisch

  • Datum: vrijdag 26 mei 2023
  • Locatie: Grote Markt van Turnhout
  • 13.30 - 16 u. | voor mensen met een beperking 
  • 16.00 - 21 u. | voor jeugdverenigingen en particulieren 

Meer info

  • Charlotte Couturier, student, 0477 33 74 79, turnoutdoor1@gmail.com
  • Meer informatie kan u terugvinden op https://www.turnoutdoor.be/ ​ ​

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.